Κοινωνική δράση

Η Motor Oil παρέδωσε δωρεάν μηχανογραφικό εξοπλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η τελετή παράδοσης της δωρεάς πληροφοριακών συστημάτων για χρήση σε Data Center, από την εταιρεία «Motor Oil (Hellas)» προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔIΣΤΡΙΑΣ», του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρουσία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, οι υπαρχηγοί ΓΕΝ υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης και ΓΕΑ υποπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών της εταιρείας «Motor Oil (Hellas)» με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Πληροφορικής του ομίλου Νικόλαο Γιαννακάκη.

«Σε αυτή τη δυσχερή παγκόσμια οικονομική συγκυρία, η δωρεά του ομίλου ΜΟΤOR OIL, αποτελεί αφενός πράξη υψηλής προστιθέμενης αξίας και αφετέρου έμπρακτη απόδειξη της αφοσίωσης, της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα γενικότερα», επισήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η συγκεκριμένη προσφορά της εταιρείας αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τον υφιστάμενο εξοπλισμό συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της υψηλής διαθεσιμότητας των πληροφοριακών συστημάτων της στρατιωτικής υπηρεσίας, συστήματα που συμμετέχουν ενεργά στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αλλά και της μαχητικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων», πρόσθεσε.

Τέλος, εξήρε τον ηγετικό ρόλο της εταιρείας στο χώρο της διύλισης αργού πετρελαίου και της εμπορίας πετρελαϊκών προϊόντων και λιπαντικών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενώ παρατήρησε ότι «ο εταιρικός σκοπός της διευρύνεται συνεχώς, προσθέτοντας νέους επιχειρηματικούς «ορίζοντες», αυξάνοντας τον κύκλο των παρεχόμενων υπηρεσιών της και ενισχύοντας το έντονο αποτύπωμά της στην εθνική μας οικονομία».

Στο πλαίσιο της τελετής, χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο γενικός διευθυντής Πληροφορικής της «Motor Oil (Hellas)».

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Καταλυτική η συμβολή της δωρεάς της Motor Oil

Τις ευχαριστίες του στη Motor Oil για τη δωρεά μηχανογραφικού εξοπλισμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις εξέφρασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε σύντομο χαιρετισμό του.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει εξυπηρετητές-διακομιστές, συσκευές αποθηκευτικού χώρου, καθώς και διάφορα υλικά δικτυακής υποδομής, αξίας άνω των 500.000 ευρώ, που θα εξυπηρετήσουν την υποστήριξη της λειτουργικότητας και της υψηλής διαθεσιμότητας των πληροφοριακών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι η δωρεά είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο ρόλος των πληροφοριακών Συστημάτων βαίνει συνεχώς αυξανόμενος σε όλο το εύρος της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι η ένταξη του συγκεκριμένου εξοπλισμού στις ήδη υπάρχουσες δομές πληροφορικής θα συνδράμει καταλυτικά στην επαύξηση και στην βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συστημάτων διοίκησης και ελέγχου, των δικτυακών υποδομών, καθώς και των συστημάτων ασφάλειας πληροφορικής του ΓΕΕΘΑ, των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων και των σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

close menu