Τεχνολογίες

Η Hewlett Packard Enterprise επιταχύνει την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης με νέα έτοιμη, ολοκληρωμένη λύση που υποστηρίζεται από την NVIDIA

Η νέα λύση για ερευνητικά κέντρα και μεγάλες επιχειρήσεις για την επιτάχυνση της Generative AI, ενσωματώνει κορυφαίο λογισμικό AI/ML, υλικό, δικτύωση και υπηρεσίες

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε μια υπερυπολογιστική λύση για τo Generative AI, σχεδιασμένη για μεγάλες επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα και κυβερνητικούς οργανισμούς, ώστε να επιταχύνουν την εκπαίδευση και τη ρύθμιση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI) με τη χρήση ιδιωτικών δεδομένων. Η λύση αυτή περιλαμβάνει μια σουίτα λογισμικού που επιτρέπει στους πελάτες να εκπαιδεύουν και να συντονίζουν μοντέλα και να αναπτύσσουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Η λύση περιλαμβάνει επίσης υπερυπολογιστές με υδρόψυξη, επιταχυνόμενο υπολογισμό, δικτύωση, αποθήκευση και υπηρεσίες για να βοηθήσει τους οργανισμούς να ξεκλειδώσουν ταχύτερα την αξία της τεχνητής νοημοσύνης.

«Οι κορυφαίες εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα στον κόσμο εκπαιδεύουν και συντονίζουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να προωθήσουν την καινοτομία και να ανοίξουν νέους ορίζοντες στον τομέα της έρευνας. Για να το κάνουν όμως αυτό αποτελεσματικά και αποδοτικά χρειάζονται λύσεις για συγκεκριμένο σκοπό», δήλωσε ο Justin Hotard, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής HPC, AI & Labs της Hewlett Packard Enterprise. «Για να υποστηρίξουν το Generative AI, οι οργανισμοί πρέπει να αξιοποιήσουν λύσεις που είναι βιώσιμες και παρέχουν την αποκλειστική απόδοση και την κλίμακα ενός υπερυπολογιστή για την υποστήριξη της εκπαίδευσης μοντέλων AI. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την NVIDIA για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη AI-native λύση που θα βοηθήσει τους πελάτες μας να επιταχύνουν σημαντικά την εκπαίδευση και τα αποτελέσματα των μοντέλων AI».

Τα εργαλεία λογισμικού για τη δημιουργία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, την προσαρμογή  μοντέλων και την ανάπτυξη και τροποποίηση κώδικα αποτελούν βασικά στοιχεία αυτής της υπερυπολογιστικής λύσης τεχνητής νοημοσύνης. Το λογισμικό είναι ενσωματωμένο στην τεχνολογία υπερυπολογιστών HPE Cray, η οποία βασίζεται στην ίδια ισχυρή αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στον ταχύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου και τροφοδοτείται από NVIDIA Grace Hopper GH200 Superchips. Συνδυαστικά, αυτή η λύση προσφέρει στις επιχειρήσεις υψηλή απόδοση που απαιτείται για μεγάλα AI workloads, όπως η εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM) και μοντέλων συστάσεων βαθιάς μάθησης (DLRM). Χρησιμοποιώντας το HPE Machine Learning Development Environment σε αυτό το σύστημα, το μοντέλο ανοικτού κώδικα Llama 2 τελειοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Οι προηγμένες υπερυπολογιστικές δυνατότητες της HPE, υποστηριζόμενες από την τεχνολογία της NVIDIA, βελτιώνουν τις επιδόσεις του συστήματος.

«Η Generative AI μεταμορφώνει κάθε βιομηχανική και επιστημονική προσπάθεια», δήλωσε ο Ian Buck, αντιπρόεδρος του τμήματος Hyperscale και HPC της NVIDIA. «Η συνεργασία της NVIDIA με την HPE σε αυτή την έτοιμη λύση εκπαίδευσης και προσομοίωσης AI, η οποία τροφοδοτείται από τα NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchips, θα παρέχει στους πελάτες τις επιδόσεις που απαιτούνται για να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα μέσω της εφαρμογής του ΑΙ».

Μια ισχυρή, ολοκληρωμένη λύση τεχνητής νοημοσύνης

Η υπερυπολογιστική λύση για τη Generative AI είναι μια ειδικά σχεδιασμένη, ολοκληρωμένη, τεχνητή νοημοσύνη που περιλαμβάνει τις ακόλουθες end-to-end υπηρεσίες:

  • Λογισμικό επιτάχυνσης AI/ML – Μια λύση λογισμικού με τρία εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν τους πελάτες να εκπαιδεύσουν και να συντονίσουν μοντέλα AI και να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Το HPE Machine Learning Development Environment είναι μια πλατφόρμα λογισμικού μηχανικής μάθησης (ML) που επιτρέπει στους πελάτες να αναπτύσσουν μοντέλα AI ταχύτερα, ενσωματώνοντάς τα σε δημοφιλείς εφαρμογές ML, απλοποιώντας την προετοιμασία δεδομένων.

Η NVIDIA AI Enterprise επιταχύνει την υιοθέτηση πρωτοποριακής τεχνητής νοημοσύνης από τους οργανισμούς με ασφάλεια, σταθερότητα, διαχειρισιμότητα και υποστήριξη. Προσφέρει εκτεταμένα πλαίσια, προ-εκπαιδευμένα μοντέλα και εργαλεία που απλοποιούν την ανάπτυξη της AI παραγωγής.

Το ΗPE Cray Programming Environment suite προσφέρει στους προγραμματιστές ένα σύνολο εργαλείων για την ανάπτυξη, το debugging και τη βελτίωση των ακολουθιών του εκάστοτε κώδικα.

  • Σχεδιασμένη για μια ευρύ φάσμα λειτουργιών – Βασισμένη στο HPE Cray EX2500, ένα σύστημα κατηγορίας exascale, και με κορυφαία στον κλάδο NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchips, η λύση μπορεί να πραγματοποιήσει ταυτόχρονα χιλιάδες λειτουργίες (GPU) με δυνατότητα να αφιερώσει την πλήρη λειτουργία για την υποστήριξη ενός μόνο, τεχνητού workload για ταχύτερο χρόνο απόδοσης. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι το πρώτο που διαθέτει το GH200 Superchip.
  • Ένα δίκτυο για τεχνητή νοημοσύνη σε πραγματικό χρόνο – Η HPE Slingshot Interconnect προσφέρει ένα ανοικτό δίκτυο υψηλών επιδόσεων βασισμένο στο Ethernet, σχεδιασμένο για την υποστήριξη workload κατηγορίας exascale. Βασισμένη στην τεχνολογία HPE Cray, αυτή η ρυθμιζόμενη διασύνδεση υπερφορτώνει την απόδοση ολόκληρου του συστήματος, επιτρέποντας ένα δίκτυο εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων.
  • Απλότητα με το «κλειδί στο χέρι» – Η λύση συμπληρώνεται από τις υπηρεσίες HPE Complete Care Services, οπού οι επαγγελματίες της ΗPE είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση, την εγκατάσταση και την πλήρη υποστήριξη του κύκλου ζωής για την απλοποίηση της υιοθέτησης της τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως.

Το μέλλον των υπερυπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι πιο βιώσιμο

Μέχρι το 2028, εκτιμάται ότι η αύξηση των φορτίων εργασίας AI θα απαιτήσει περίπου 20 γιγαβάτ ισχύος εντός των κέντρων δεδομένων. Οι πελάτες θα χρειαστούν λύσεις που θα παρέχουν ένα νέο επίπεδο απόδοσης για να ελαχιστοποιήσουν το ανθρακικό αποτύπωμα.

Η ενεργειακή αποδοτικότητα αποτελεί τον πυρήνα των πρωτοβουλιών της HPE στον τομέα της πληροφορικής, η οποία παρέχει λύσεις με δυνατότητες υδρόψυξης που μπορούν να οδηγήσουν σε βελτίωση της απόδοσης έως και 20% ανά κιλοβάτ σε σχέση με τις αερόψυκτες λύσεις και να καταναλώνουν 15% λιγότερη ενέργεια .

Σήμερα, η HPE κατέχει την πλειονότητα των 10 πιο αποδοτικών υπερυπολογιστών στον κόσμο με τη χρήση υδρόψυξης (DLC), η οποία ενσωματώνεται στη λύση υπερυπολογιστών για την τεχνητή νοημοσύνη για την αποτελεσματική ψύξη των συστημάτων, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας για εφαρμογές υψηλής υπολογιστικής.

Η HPE βρίσκεται σε προνομιούχα θέση να ενισχύσει τους οργανισμούς να απελευθερώσουν την πιο ισχυρή τεχνολογία υπολογιστών για να προωθήσουν τους στόχους τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της χρήσης ενέργειας.

Διαθεσιμότητα

Η υπερυπολογιστική λύση για το Generative AI θα είναι γενικά διαθέσιμη τον Δεκέμβριο μέσω της HPE σε περισσότερες από 30 χώρες.

close menu