Τεχνολογίες

Η Apple επενδύει εκατομμύρια στην τεχνητή νοημοσύνη καθημερινά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα εργάζεται και σε διάφορα μοντέλα ΑΙ για πολλές εφαρμογές.

Η Apple επενδύει εκατομμύρια δολάρια καθημερινά στην τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε πολλαπλά μοντέλα AI σε διάφορες ομάδες.

Η μονάδα της Apple που εργάζεται στη AI συνομιλιών ονομάζεται Foundational Models και απαρτίζεται από περίπου 16 μέλη, συμπεριλαμβανομένων πρώην μηχανικών της Google. Η ομάδα είναι υπό την εποπτεία του John Giannandrea, επικεφαλής AI στην Apple.

Εσωτερικές ομάδες εργάζονται επίσης σε διαφορετικές εφαρμογές και τεχνολογίες. Η μονάδα Visual Intelligence αναπτύσσει ένα μοντέλο δημιουργίας εικόνων, ενώ μια άλλη ομάδα ερευνά την πολυτροπική (Multimodal) AI, η οποία μπορεί να αναγνωρίζει και να παράγει εικόνες ή βίντεο από κείμενο.

Επίσης, ένα chatbot βρίσκεται υπό ανάπτυξη με σκοπό να συνομιλεί με πελάτες που χρησιμοποιούν το AppleCare, ενώ ένα άλλο θα διευκολύνει την αυτοματοποίηση πολύπλοκων εργασιών στον φωνητικό βοηθό Siri.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πιο προηγμένο γλωσσικό μοντέλο ΑΙ (LLM) της Apple, γνωστό εσωτερικά ως Ajax GPT, έχει εκπαιδευτεί με περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια παραμέτρους και είναι πιο ισχυρό από το GPT 3.5 της OpenAI, το οποίο αποτελεί τη βάση της αρχικής έκδοσης του ChatGPT που κυκλοφόρησε πέρυσι.

close menu