Τεχνολογίες

Η Apple επεκτείνει τη συμφωνία με την Qualcomm για τσιπ 5G έως το 2026

Η Qualcomm ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 ότι επέκτεινε τη συμφωνία της με την Apple για την προμήθεια τσιπ μόντεμ Snapdragon 5G έως το 2026. Η συμφωνία είχε αρχικά οριστεί να λήξει φέτος, αλλά η επέκταση υποδηλώνει ότι η Apple αντιμετωπίζει περαιτέρω καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των δικών της τσιπ μόντεμ 5G. Η νέα συμφωνία θα καλύψει τις κυκλοφορίες iPhone το 2024, το 2025 και το 2026 και η Qualcomm αναμένει να προμηθεύσει το 20% των τσιπ μόντεμ που χρησιμοποιούνται στα τηλέφωνα της Apple μέχρι το 2026. Η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Qualcomm, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 25% των εσόδων της και η συμφωνία αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια για την Qualcomm.

Η Apple εργάζεται για την ανάπτυξη του δικού της τσιπ μόντεμ 5G εδώ και αρκετό καιρό και εξαγόρασε το τμήμα μόντεμ smartphone της Intel το 2019 για να δημιουργήσει το δικό της μόντεμ. Ωστόσο, οι αναλυτές αναφέρουν ότι θα είναι δύσκολο για την Apple να απομακρυνθεί από τα τσιπ της Qualcomm λόγω της πολυπλοκότητάς τους.
Η νέα συμφωνία με την Qualcomm αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι προσπάθειες της Apple για να κατασκευάσει το δικό της μόντεμ να διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο με την όλη διαδικασία να έχει πάει πίσω και την εταιρεία του Κουπερτίνο να επικεντρώνεται αντ’ ‘αυτού στην ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού της.

close menu