Τεχνολογίες

Η Akamai εξαγόρασε την Linode έναντι 900 εκατ. δολαρίων με στόχο την κυριαρχία στο edge computing

Το “κύμα” των εξαγορών συνεχίζεται στο διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα, με την εξαγορά της Linode από την Akamai, έναντι 900 εκατ. δολαρίων. Η Linode θεωρείται μια από τις κύριες ανταγωνίστριες της Amazon στον τομέα του edge computing και με την εξαγορά της η Akamai ευελπιστεί να μετατραπεί στον κυρίαρχο της μετάβασης από το cloud στο edge.

Η Akamai λειτουργεί 275 χιλιάδες servers σε 136 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ η Linode εξυπηρετεί πάνω από 400 χιλιάδες επιχειρήσεις παγκοσμίως, μια εξάπλωση που σύμφωνα με την Akamai δεν θα “αγγίξει” σε καμία περίπτωση καθώς αποτελεί καίριο παράγοντα επιτυχίας της εταιρείας.

Ο συνδυασμός των δυο εταιρειών, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, θα απευθυνθούν τόσο σε εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου όσο και σε υπηρεσίες του metaverse, χρησιμοποιώντας τις λύσεις διαχείρισης βάσεων δεδομένων της Linode με τις υπηρεσίες cloud της Akamai για εκτόξευση streaming περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου και αναμένεται να προσθέσει περίπου 100 εκατ. δολάρια στα έσοδα της Akamai στην χρήση του 2022.

close menu