Τεχνολογίες

H Kaspersky γιορτάζει την Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με τον καλλιτέχνη Felipe Pantone

Για τον εορτασμό της Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις 28 Ιανουαρίου, η Kaspersky συνεργάζεται με τον καλλιτέχνη Felipe Pantone. Διάσημος για τη δουλειά του με pixel και ντεγκραντέ, ο Felipe φημίζεται για το γεγονός ότι διατηρεί την ταυτότητά του ιδιωτική και εκφράζει τη δουλειά του με λεπτότητα. Για αυτήν τη συνεργασία, ο καλλιτέχνης δημιούργησε ένα μοναδικό δημιούργημα, που αντιπροσωπεύει μια φουτουριστική ασπίδα με στόχο την οπτικοποίηση της ψηφιακής προστασίας. Ένα τεσσάρων λεπτών ντοκιμαντέρ για την κατασκευή του έργου τέχνης προβάλλεται αποκλειστικά στην παγκόσμια πλατφόρμα μόδας και στυλ “i-D”.

Προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας, μηνύματα κειμένου και φωτογραφίες, γεμίζουν πλέον τον ψηφιακό μας κόσμο. Ως αποτέλεσμα, έχει γίνει πιο δύσκολο να φροντίζετε αποτελεσματικά έναν τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών – καθιστώντας την προστασία τους μια ιδιαίτερα απαιτητική τέχνη. Το διαδικτυακό απόρρητο και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχουν οι παραβιάσεις δεδομένων σε ένα άτομο ή έναν οργανισμό, αποτελούν σημαντικούς κινδύνους για όλους σε αυτήν τη συνδεδεμένη εποχή. Επομένως, η διατήρηση των προσωπικών δεδομένων και των διαδικτυακών αλληλεπιδράσεών μας είναι θεμελιώδους σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία συνεχίζει να παίζει θετικό και ουσιαστικό ρόλο στη ζωή μας.

Παρουσιάζοντας από κοινού το έργο τέχνης – ένα φουτουριστικό εξάγωνο, κατασκευασμένο από αλουμίνιο και PMMA – η παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας και ο διάσημος καλλιτέχνης στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το διαδικτυακό απόρρητο, το οποίο δεν αφορά μόνο στην  απλή προστασία των δεδομένων, αλλά και στην προστασία των ψηφιακών ταυτοτήτων των ανθρώπων όπως ακριβώς θα έκαναν και με τις φυσικές τους.

«Το W3-Structural K, το έργο που δημιούργησα για την Kaspersky, είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική υψηλής τεχνολογίας, που δίνει έμφαση στη δομή και την τεχνολογία στο εσωτερικό των κτηρίων. Το σχήμα του έργου δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας ως αναφορά στο έργο της Kaspersky για high-tech ψηφιακή ασφάλεια», δήλωσε ο Felipe Pantone.

Η συνεργασία μεταξύ Kaspersky και Felipe Pantone βασίζεται σε μια σταθερή βάση κοινών αξιών, όπως το πάθος για καινοτομία και η συνεχής βελτίωση. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες και υλικά για να εκφράσει τον εαυτό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Kaspersky αναπτύσσει υπερσύγχρονες λύσεις για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες του σημερινού διασυνδεδεμένου ψηφιακού κόσμου προς ένα ασφαλές μέλλον.

«Τα δεδομένα βρίσκονται γύρω μας – σε κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, έξυπνα ρολόγια και έξυπνα σπίτια. Ταυτόχρονα, τα δεδομένα είναι επίσης ένα κλικ μακριά από το να πέσουν σε λάθος χέρια», αναφέρει ο Marco Preuss, Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας και Ανάλυσης, Ευρώπη, Kaspersky«Με την ψηφιοποίηση να συνεχίζει να αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, πολλές υπηρεσίες βασίζονται ολοένα και περισσότερο σε δεδομένα. Ενώ η συλλογή των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών μπορεί να βοηθήσει στον εμπλουτισμό των εμπειριών και των ευκαιριών των καταναλωτών, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ως κοινωνία τους πιθανούς κινδύνους και απειλές κατά την κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Αυτή η κοινή χρήση δεν είναι απλά ένας κίνδυνος, αλλά μερικές φορές ένας πολύ συγκεκριμένος κίνδυνος, επομένως είναι σημαντικό να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να συμβεί στην ψηφιακή προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων – έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις πληροφορίες όλων ασφαλείς».

Η Kaspersky συνιστά την τήρηση των ακόλουθων πρακτικών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων:

  • Να γνωρίζετε τι προσωπικά στοιχεία κοινοποιείτε στο διαδίκτυο, ειδικά όταν πρόκειται για δημοσίευση φωτογραφιών στο διαδίκτυο με ταυτότητες, εισιτήρια και έγγραφα χρέωσης. Οποιαδήποτε πληροφορία δημοσιεύετε κινδυνεύει να πέσει σε λάθος χέρια.
  • Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε πάντα τις ρυθμίσεις άδειας για όλους τους λογαριασμούς σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα κοινοποίησης ή αποθήκευσης των δεδομένων σας από τρίτα μέρη – και πέραν αυτών – χωρίς να το γνωρίζετε. Χρησιμοποιήστε τον Έλεγχο Απορρήτου της Kaspersky (Privacy Checker) για να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τον τρόπο αλλαγής των ρυθμίσεων απορρήτου για τις διαδικτυακές υπηρεσίες σας, ώστε να ελέγχετε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να διασφαλίσετε το κύριο email σας, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τραπεζικές υπηρεσίες και άλλους σημαντικούς ιστότοπους. Εάν θέλετε να συνδεθείτε σε διφορούμενες υπηρεσίες, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε μια δευτερεύουσα διεύθυνση email.
  • Χρησιμοποιήστε ένα VPN κατά τη σύνδεση σε μη ασφαλή δίκτυα Wi-Fi.
  • Αποφύγετε τη χρήση αδύναμων ή επαναλαμβανόμενων κωδικών πρόσβασης. Δοκιμάστε τη δύναμη των κωδικών πρόσβασης στη διεύθυνση https://password.kaspersky.com/. Χρησιμοποιήστε το Kaspersky Password Manager για να δημιουργήσετε και να διασφαλίσετε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό.
  • Σταματήστε να μοιράζεστε προσωπικά δεδομένα με διαδικτυακούς εμπόρους (τα οποία χρησιμοποιούνται για στόχευση διαφημίσεων), μεταβαίνοντας σε βασικές δυνατότητες σε λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως η δυνατότητα ιδιωτικής περιήγησης που βρίσκεται στο Kaspersky Total Security και το Kaspersky Internet Security.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο προστασίας των διαδικτυακών σας δεδομένων εδώ.

Security - Cybersecurity

close menu