Προϊόντα-Υπηρεσίες

H Apple ετοιμάζει νέο iPad Pro με ασύρματη φόρτιση

Νέο iPad Pro με ασύρματη φόρτιση ετοιμάζει η Apple, όπως και τον πρώτο επανασχεδιασμό του Mini iPad σε έξι χρόνια, επιδιώκοντας να συνεχίσει τη δυναμική της σε μία κατηγορία προϊόντων που πήγε καλά στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως μετέφωσε το Bloomberg, η εταιρεία-γίγαντας  με έδρα το Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το νέο iPad Pro το 2022 και το mini iPad αργότερα φέτος.

Η βασική αλλαγή του iPad Pro είναι η μετάβαση σε γυαλί στην πίσω όψη του, από το τρέχον υλικό που είναι αλουμίνιο. Η αλλαγή γίνεται εν μέρει για να ενεργοποιηθεί η ασύρματη φόρτιση για πρώτη φορά. Η Apple θα φέρει έτσι τα iPad πιο κοντά στα iPhone, τα οποία έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, βάζοντας γυαλί στην πίσω όψη τους.

Σημειώνεται ότι, οι πωλήσεις iPad ενισχύθηκαν κατά  43% τους τελευταίους έξι μήνες του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη συνεχίστηκαν και το πρώτο τρίμηνο του 2021, με έσοδα 7,8 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άλμα 79% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

close menu