Τεχνολογίες

Για πολιτική λαθροχειρία και καθυστέρηση κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το Ultra Fast Broadband

Η πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το έργο Ultra Fast Broadband (UFBB) από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – με αδικαιολόγητη καθυστέρηση 2 ετών – αποτελεί μια αυτονόητα θετική εξέλιξη για την χώρα με το πιο αργό και ακριβό Internet στην Ευρώπη.

Αυτό που δεν αποτελεί θετική εξέλιξη αλλά πρόκληση για τον ελληνικό λαό, είναι η ακόμα μια προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη- με την βοήθεια των «Πέτσινων» ΜΜΕ – να παρουσιάσει μεγάλα έργα που παρέλαβε έτοιμα προς υλοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως δικά της. Αφού τα πάγωσε 2 χρόνια «διαπραγματευόμενη», στερώντας έτσι πολύτιμους πόρους από την ελληνική οικονομία και οδηγώντας την σε ύφεση πριν τον κορονοϊό, σήμερα επιδίδεται σε μια άνευ όρων πολιτική λαθροχειρία.

Ακόμα και αν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά τρόπο απαράδεκτο, έχει κατεβάσει από την επίσημη ιστοσελίδα του τις ανακοινώσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, δεν μπορεί να κρύψει ότι το έργο UFBB σχεδιάστηκε, μελετήθηκε ,χρηματοδοτήθηκε και διαπραγματεύθηκε με την Comission από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εν τέλει προκήρυξε το έργο το Μάιο του 2019 με ορίζοντα έναρξης υλοποίησης εντός του 2019. Συνολικά κινητοποιήσαμε επενδύσεις άνω των 3 δις € στα δίκτυα νέας γενιάς με σκοπό την αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης προετοιμάζοντας τις υποδομές για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της χώρας.

Αναρωτιόμαστε αν με τέτοια φτηνά επικοινωνιακά κόλπα και ολέθριες καθυστερήσεις, είναι η κυβέρνηση έτοιμη για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Εμείς λέγαμε, λέμε και θα λέμε ότι τα έργα δεν ανήκουν σε καμία Κυβέρνηση, σε κανένα Υπουργό. Ανήκουν στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει. Οι κυβερνήσεις κρίνονται για την αποτελεσματικότητα, το κόστος των έργων και τη διαφάνεια των διαδικασιών.

Μάριος Κάτσης
Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Δημόσια διοίκηση

close menu