Τεχνολογίες

Euro 2024: Πρόστιμα έως και 5 χιλ. ευρώ στους χρήστες παράνομων συνδρομών

Η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις κατά της συνδρομητικής πειρατείας

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, τα παιχνίδια του Euro 2024 μεταδίδονται αποκλειστικά μέσω συνδρομητικών πλατφορμών, οδηγώντας πολλούς ποδοσφαιρόφιλους να καταφύγουν σε παράνομες συνδρομές πειρατικών συνδέσεων. Για περίπου 1,3 εκατομμύρια χρήστες, αυτή η επιλογή έχει πλέον σοβαρές συνέπειες, με τις διωκτικές αρχές να επιβάλλουν πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου, το Gruppi Sportivi Fiamme Gialle, το αθλητικό τμήμα της ιταλικής αστυνομίας, πραγματοποίησε εκτεταμένες έρευνες σε σπίτια, κατάσχοντας ψηφιακά πειστήρια και βάσεις δεδομένων από ολόκληρη την Ιταλία. Σύμφωνα με το tomsguide.fr, η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που αναμετάδιδε παράνομα συνδρομητικό περιεχόμενο.

Οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν καινοτόμες μεθόδους, εκμεταλλευόμενοι τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης για την κρυπτογραφημένη προβολή καναλιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων από κύριους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Στη συνέχεια, μέσω εικονικών διακομιστών που φιλοξενούνταν σε εθνικούς και ξένους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, τα μεταδίδαν σε μεμονωμένους χρήστες παράνομης IPTV.

Η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις κατά της συνδρομητικής πειρατείας. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν στοχεύουν μόνο τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, αλλά και όλη την επόμενη αθλητική σεζόν. Παράλληλα, οι διωκτικές αρχές εστιάζουν και στο παράνομο περιεχόμενο που διατίθεται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε παράνομες ιστοσελίδες και μέσω streaming.

Οι τελικοί χρήστες των παράνομων συνδρομών διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους, εκτός από τα πρόστιμα. Κινδυνεύουν από κλοπή προσωπικών δεδομένων και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στις ηλεκτρονικές συσκευές τους, καθώς συναλλάσσονται με διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις.

close menu