Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Έρευνα: 6 στους 10 Έλληνες ικανοποιημένοι από την ψηφιοποίηση του κράτους

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα στις υπηρεσίες του κράτους είναι οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Political.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 59,1% των πολιτών που ερωτήθηκαν, δηλώνει ικανοποιημένο από την ψηφιοποίηση του κράτους, τομέας που αναδεικνύεται στο σημαντικότερο έργο της κυβέρνησης. Την τριάδα των κυβερνητικών δραστηριοτήτων με το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, συμπληρώνουν η άμυνα της χώρας με 56.9% και η διαχείριση της πανδημίας με 50.9%. Ακολουθούν ο χειρισμός των Ελληνοτουρκικών με 45.1%, η ασφάλεια/ προστασία των πολιτών με 43.6%, η Οικονομία με 38.7%, το Μεταναστευτικό με 34.8% και τα θέματα της Παιδείας με 25.2%.

Το εμβόλιο ενισχύει την αισιοδοξία

Αυξημένη σε σχέση με τον Νοέμβριο είναι η αισιοδοξία των ερωτηθέντων για την οριστική αντιμετώπιση του κορωνοϊού, κυρίως λόγω της ύπαρξης  του εμβολίου, με το 74% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως σίγουρα ή μάλλον θα εμβολιαστεί, με το 47% να δηλώνει κατηγορηματικά ΝΑΙ.

Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ με 89.1% και της ΝΔ με 88.5%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 78.6%, ΜέΡΑ25 με 74.1%, ΣΥΡΙΖΑ με 72.5% και τελευταίοι σε βαθμό αισιοδοξίας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από όλα τα άλλα κομματικά ακροατήρια βρίσκονται οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης με 21.4%.

Αντίθετα με την αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας, η εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας είναι αντιστρόφως ανάλογη καθώς μόλις το 21% των πολιτών πιστεύει πως θα καλυτερέψει λίγο, με το 16% να θεωρεί πως θα παραμείνει ίδια και το 60% να πιστεύει πως θα επιδεινωθεί

Συνολικά, η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο συγκεντρώνει το 45%. Αυτό δηλώνει το 78.5% των ψηφοφόρων της ΝΔ, με το 20.8% να μην είναι ικανοποιημένοι, κάτι που δεν εμφανιζόταν σε προηγούμενες έρευνες. Στα άλλα κομματικά ακροατήρια η ικανοποίηση εμφανίζεται 20.2% στον ΣΥΡΙΖΑ, 64.1% στο ΚΙΝΑΛ, 16.3% στο ΚΚΕ, 35.7% στην Ελληνική Λύση και 19.2% στο ΜέΡΑ25. Σημειώνουμε ότι η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο βρισκόταν στο 51% τον Νοέμβριο και στο 56% τον Οκτώβριο.

close menu