Πληροφορική

Επένδυση 5 εκατ. ευρώ από την Profile για το Κέντρο Ανάπτυξης Τεχνολογίας στην Θεσσαλονίκη

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, ολοκλήρωσε την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας “Profile Technologies SA”, που θα λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στη Θεσσαλονίκη, με ποσό επένδυσης που προϋπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Η νέα εταιρεία διαθέτει φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο με σκοπό να αποτελέσει πρότυπο οργανισμού ανάπτυξηςνέων τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Profile Technologies θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών που αφορούν κυρίως στο χρηματοοικονομικό λογισμικό, με τεχνολογίες αιχμής, υιοθετώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη(AI), τη μηχανική εκμάθηση (ML), τη ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA) και το blockchain, ενώ πρόκειται να επενδύσει και σε Augmented Reality (AR)για τη διαχείριση επενδύσεων και banking.

Το Κέντρο Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών της Profile Software θα αναλάβει μέρος των εργασιών ανάπτυξης του Ομίλου που υλοποιούνται έως σήμερα στην Ευρώπη (Αθήνα -Παρίσι-Λευκωσία) και στην Ασία (Ινδία), επιτρέποντας έτσι στα άλλα τμήματα της εταιρείας,να εστιάσουν στην περαιτέρω εξειδίκευση και την υλοποίηση έργων.

Η Profile εκτιμά ότι η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε μια από τις πόλεις της Ελλάδας που αναδεικνύουν τις εταιρείες τεχνολογίας αποτελώντας πόλο έλξης και προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανέλιξης για νέους προγραμματιστές. H Profile Technologies σκοπεύει να προσελκύσει έμπειρους και ταλαντούχους επαγγελματίες από τη Βόρεια Ελλάδα, επιστήμονες της πληροφορικής στα πεδία της έρευνας,καθώς και απόφοιτους των πανεπιστημίων της περιοχής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την επαγγελματική εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας.

close menu