Διεθνή

End-to-End κρυπτογράφηση σε Messenger και Facebook από την Meta

Την εφαρμογή κρυπτογράφησης «end-to-end» για όλες τις προσωπικές συνομιλίες και κλήσεις στο Messenger και το Facebook, ξεκίνησε η Meta.

Η λειτουργία κρυπτογράφησης θα είναι διαθέσιμη για χρήση άμεσα, δήλωσε ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν όλοι οι λογαριασμοί.

Το Messenger είχε προηγουμένως την επιλογή ενεργοποιήσης της κρυπτογράφησης, επιτρέποντας σε ένα μήνυμα να διαβαστεί μόνο από τον αποστολέα και τους παραλήπτες του, αλλά με αυτή την αλλαγή τα μηνύματα θα είναι κρυπτογραφημένα από προεπιλογή, δήλωσε η Meta. Η Meta, της οποίας η πλατφόρμα WhatsApp κρυπτογραφεί ήδη τα μηνύματα, δήλωσε ότι η «end-to-end» κρυπτογράφηση μπορεί να βοηθήσει στο να μείνουν οι χρήστες ασφαλείς από χάκερ, απατεώνες και εγκληματίες.

Η end-to-end κρυπτογράφηση έχει αποτελέσει μήλον της έριδος μεταξύ εταιρειών και κυβερνήσεων. Η βρετανική κυβέρνηση είχε παροτρύνει τον Σεπτέμβριο τη Meta να μην αναπτύξει την κρυπτογράφηση στο Instagram και το Facebook Messenger χωρίς μέτρα ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση.

close menu