Τεχνολογίες

Έκθεση ψηφιακής τέχνης στο Πεδίον του Άρεως

Εντυπωσιασμένος από την έκθεση ψηφιακής τέχνης «Plásmata: Bodies, Dreams, and Data», που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του ‘Αρεως, δήλωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο χώρο.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Α. Παπαδημητρίου, ξενάγησε τον περιφερειάρχη στα ψηφιακά εκθέματα και τον ενημέρωσε σχετικά με τις παράλληλες δράσεις που γίνονται στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία διαρκεί έως τις 10 Ιουλίου.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους ιθύνοντες και το Ίδρυμα και για την άρτια παρουσίαση και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την φιλοξενία αυτής της πρωτότυπης και υψηλής αισθητικής έκθεσης, στο Πεδίον του ‘Αρεως, το οποίο μετά «από συντονισμένες προσπάθειές ξαναπήρε ζωή και είναι πλέον σε θέση να αποτελεί, εκτός από μία όαση πρασίνου για τους πολίτες και ένα χώρο φιλοξενίας εικαστικών δρώμενων, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να ζήσει μία ξεχωριστή εμπειρία».

Τα «Πλάσματα» ξεκινούν από το άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου και φτάνουν μέχρι το θέατρο του ‘Αλσους και το πευκόδασος που υπάρχει πάνω από αυτό. Συνολικά εκτίθενται 25 διεθνή έργα μεγάλων διαστάσεων για πρώτη φορά στην Ελλάδα, περισσότερα από 250 τετραγωνικά μέτρα έργων LED, βίντεο, mapping, ψηφιακές ταινίες, animation. Τα εκθέματα αποτυπώνουν τον τρόπο που επιβιώνουμε μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα από την αντανάκλαση που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, σε γνωστές διαδρομές αλλά και στα πιο απρόσμενα σημεία του πάρκου.

close menu