Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός στην Α’ Αθηνών

Σε δημοσκόπηση της GPO η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, καταγράφονται οι δημοφιλίες των πολιτικών της κυβέρνησης.

Η δημοσκόπηση έγινε στο πλαίσιο του “Βαρόμετρου της Αυτοδιοίκησης” με στόχο την καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, την ιεράρχηση των προβλημάτων τους και την αξιολόγηση του έργου των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Στην πρώτη έρευνα που δημοσιεύθηκαν στα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου εξεταζόμενος Δήμος ήταν ο μεγαλύτερος ΟΤΑ της χώρας, ο Δήμος Αθηναίων.

Στην έρευνα που δημοσίευσαν τα παραπολιτικά, στην οποία παρουσιάζονται οι δημοφιλίες των πολιτικών της κυβέρνησης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ποσοστό 40,5%, πίσω από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος έχει δημοφιλία 59%, καθώς όπως φαίνεται πιστώνεται την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Ο λόγος για την υψηλή αποδοχή του κόσμου στο πρόσωπο του Κυριάκου Πιερρακάκη, είναι οι επιτυχημένες παρεμβάσεις του στο μέτωπο της πανδημίας και η καθιέρωση δεκάδων ψηφιακών υπηρεσιών που βελτιωσαν την καθημερινότητα των πολιτών.

Πρόθεση ψήφου

Στην ίδια δημοσκόπηση παρουσιάζεται και η πρόθεση ψήφου των κατοίκων της Α’ Αθήνας, σύμφωνα με την οποία  η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜεΡΑ25 5,7%, το ΚΙΝΑΛ 5%, η Ελληνική Λύση 1,8%, Άλλο 6,5%, Λευκό-Άκυρο 1,3%, Δεν θα ψηφίσω 2%, Αναποφάσιστοι 11%.

close menu