Κυβέρνηση

Δ. Αναγνωστόπουλος – Κ. Καράντζαλος: Το who is who των γενικών γραμματέων του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παραμένει ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Καράντζαλος.

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων από την κυβέρνηση. Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παραμένει ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Καράντζαλος.

Ακολουθούν τα βιογραφικά των κκ Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου και Κων/ου Καράντζαλου

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης. Διατέλεσε Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016) Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας (1/2016 έως σήμερα). Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014). Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμια του Sussex, UK και Manchester, UK. Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ για ICT στο Horizon 2020 (2014 έως 2015). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2004 έως 2009). Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISNet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISNet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-Taxis). Διετέλεσε επίσης επιστημονικός υπεύθυνος για την εκπόνηση μελετών σχεδίασης και απόδοσης Πληροφοριακών Συστημάτων σε φορείς όπως η Εθνική Τράπεζα και ο όμιλος ΙΑΣΩ. Από το 2019 είναι ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων.

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καράντζαλος

Ο Κωνσταντίνος Καράντζαλος είναι Καθηγητής Τηλεπισκόπησης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει πάνω από 20 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας, συμμετοχή και συντονισμό σε περισσότερα από 30 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα αριστείας/ανταγωνιστικότητας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος (ΕΛΚΕΔ) και συντόνισε τη μελέτη για τον σχεδιασμό και υλοποίηση συστήματος μικρών δορυφόρων Παρατήρησης Γης καθώς και της υπηρεσίας προγραμματισμού δορυφορικών αποστολών Παρατήρησης Γης. Είναι αξιολογητής (Evaluator/ Panel Member) σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα στην European Commission; Deutsche Forschungsgemeinschaft; Israel Science Foundation; Belgian Science Policy Office; Netherlands Organisation for Scientific Research; Cineca Consortium of Italian Universities, κ.ο.κ. Στα επαγγελματικά, ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Δορυφορικά Συστήματα, οι Γεωεπιστήμες και οι Μέθοδοι Παρατήρησης Γης, η Χαρτογράφηση και Παρακολούθηση του Περιβάλλοντος, η διαχείριση και ανάλυση Μεγάλων Γεωχωρικών Δεδομένων (Geospatial Big Data), η Όραση Υπολογισμών και Μηχανική Μάθηση. Έχει δημοσιεύσει σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις για την επιστημονική συνεισφορά του ερευνητικού του έργου. Ο Δρ. Καράντζαλος είναι Senior Member της ΙΕΕΕ, προεδρεύει στην ομάδα εργασίας της ISPRS WGIII/2 ‘Spectral and Thermal Data Processing and Analytics’ και συμμετέχει στην Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή διεθνών έγκυρων συνεδρίων όπως: SpACE Workshop ISPRS Geospatial Week 2023, IEEE WHISPERS 2023, IEEE IGARSS 2024.

close menu