Γενικές Ειδήσεις

Απεβίωσε ο Ιδομενέας Μανωλιτσάκης

Μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο απεβίωσε ο Ιδομενέας Μανωλιτσάκης, ο οποίος θήτευσε στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» για το διάστημα 2015-19, διαδεχόμενος τον Γιώργο Τσακογιάννη.

Στη θητεία του πέτυχε την σταθερή χρηματοδότηση της «ΚτΠ», καθώς στο προγενέστερο χρονικό διάστημα η εταιρεία κινδύνευε με στάση πληρωμών (έμμεση χρεοκοπία) λόγω της ασυνέχειας της κρατικής χρηματοδότησης. Επί των ημερών του ξεκίνησε μία αργή πορεία προκηρύξεων έργων, καθώς το τότε υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπό τον Νίκο Παπά, δεν είχε ολοκληρώσει το ανάλογο χρηματοδοτικό πλαίσιο. Όταν παρέδωσε στον Σταύρο Ασθενίδη την Διοίκηση της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», η διοικητική και οικονομική ισορροπία της είχε αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της. Επί των ημερών του επικαιροποιήθηκαν και υπογράφηκαν όλες οι νέες συμβάσεις του «Σύζευξις» ΙΙ.

Ο Ιδομενέας Μανωλιτσάκης ήταν Θεωρητικός Φυσικός, Διδάκτωρ του London University με πολύχρονη πείρα στο χώρο της Πληροφορικής, κυρίως στο σχεδιασμό επιχειρηματικού λογισμικού. Πριν την «Κοινωνία της Πληροφορίας» εργάσθηκε επί σειρά ετών στους τομείς Εργων και Πωλήσεων με θητεία σε μεγάλες εταιρείες του χώρου, μεταξύ άλλων, στη Singular International και Cosmos Business Systems.

Είχε αναπτύξει πολύπλευρη πολιτική δράση στον χώρο της Αριστεράς και ήταν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Με ισχυρό πολιτικό λόγο έκανε συχνά πολιτικές παρεμβάσεις από τα Μέσα Ενημέρωσης και τα όργανα του κόμματος, οι οποίες είχαν ευρεία απήχηση και αποδοχή και πέραν του χώρου της Πληροφορικής. Ηταν μεταξύ των υποψήφιων της παράταξης «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, για τις εκλογές της Περιφέρειας Αττικής.

ΕΔΩ σε μία από τις παρεμβάσεις του στο Συνέδριο e-Government Forum.

close menu