Κυβέρνηση

Ανακοινώθηκε έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων 2023 – Όλοι οι δικαιούχοι

Σε ανακοινώσεις για έκτακτο επίδομα πριν από τα Χριστούγεννα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με την κυβέρνηση να δίνει μια νέα “επιταγή ακρίβειας” – σε συγκεκριμένες ομάδες.

«Η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού μας επιτρέπει να στηρίξουμε τα αδύναμα νοικοκυριά. Μπορούμε να διαθέσουμε επιπλέον 350 εκατ. ευρώ για να στηρίξουμε τα ευάλωτους νοικοκυριά», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, «θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων του ΟΠΕΚΑ θα έχουμε αύξηση 150% π.χ. ένα ζευγάρι με δύο παιδιά θα έπαιρνε 140 ευρώ και τον Δεκέμβριο θα πάρει 350 ευρώ. Θα ενισχύσουμε με 200 ευρώ συμπολίτες μας με αναπηρία που παίρνουν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ. Θα στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τέλος θα δώσουμε και 150 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά. Παράλληλα θα δοθούν και 150 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες».

Η πληρωμή θα γίνει τον Δεκέμβριο. Στις 11 το πρωί αναμένονται εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

close menu