Γενικές Ειδήσεις

Ferrari και Qualcomm συνεργάζονται για την δημιουργία αυτοκινήτων δρόμου και Formula 1

Συνεργασία με την Qualcomm Technologies ανακοίνωσε η Ferrari, η οποία θα χρησιμοποιήσει το βασικό προϊόν του τεχνολογικού ομίλου, το σύστημα μικροτσίπ Snapdragon, προκειμένου να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η συμφωνία αφορά τόσο τα αυτοκίνητα δρόμου όσο και την αγωνιστική ομάδα Formula 1 της Ferrari, με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να ενημερώνει ότι έχουν προσδιοριστεί ήδη τα πρώτα αντικείμενα εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου ψηφιακού πιλοτηρίου.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια – ένας βετεράνος του τεχνολογικής βιομηχανίας – είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι η Ferrari θα επιδιώξει τεχνολογικές συνεργασίες καθώς προχωρά τη μετάβασή της προς πιο καθαρές περιβαλλοντολογικά μορφές κίνησης, ενώ επιθυμεί να προωθήσει τεχνολογίες που απαιτούν υψηλές επενδύσεις.

“Η καινοτομία απαιτεί οι ηγέτες της αγοράς να συνεργάζονται. Χάρη στη συμφωνία αυτή επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στις ψηφιακές τεχνολογίες και στο web 3.0, που συνιστούν τομείς με μεγάλες δυνατότητες για την αυτοκινητοβιομηχανία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό”, ανέφερε ο κ. Βίνια σε δήλωσή του.

Το λογότυπο του Snapdragon θα κάνει το ντεμπούτο του στο νέο μονοθέσιο Formula 1 της Ferrari, την F1-75, που θα παρουσιαστεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρανέλο στις 17 Φεβρουαρίου.

close menu