Εκδηλώσεις

25 χρόνια ΓΓΠΣ … 25 χρόνια πρωτοπορίας !!!

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της Γενικής Γραμματείας (ΦΕΚ Α΄ 53/15-4-1997) και την καθιέρωσή της σε πρότυπο Κέντρο Πληροφορικής του Δημόσιου Τομέα, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων.

Την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα κηρύξουν  ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος  Πιερρακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, την Παρασκευή 15-4-2022 και ώρα 10:00.

Η συμμετοχή  στην εκδήλωση γίνεται μόνο διαδικτυακά μέσω του e:Presence. Για να λάβετε την πρόσκλησή σας, δηλώστε συμμετοχή  εδώ.

Ποια είναι η ΓΓΠΣ 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.), του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποτελεί ισχυρό τεχνολογικό πυλώνα με αποστολή τη βέλτιστη αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην ευρύτερη  Δημόσια Διοίκηση, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και την παροχή ασφαλών και αποδοτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η ΓΓΠΣΔΔ απασχολεί 320 υπαλλήλους, οι οποίοι στο σύνολό τους διαθέτουν σημαντική εμπειρία και ιδιαίτερα αυξημένα τυπικά αλλά και ουσιαστικά προσόντα μεταξύ των οποίων 12 Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και 128 υπαλλήλους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 62 διαθέτουν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και οι 13 Διδακτορικό Δίπλωμα.

Οι στόχοι της επιτυγχάνονται, με την ανάπτυξη και λειτουργία, ισχυρών και ασφαλών υπολογιστικών υποδομών (G-Cloud ) που φιλοξενούν τα σημαντικότερα πληροφοριακά συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης. Το G-Cloud είναι μια στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναβαθμίζει τη Δημόσια Διοίκηση και φέρνει τη χώρα μας εγγύτερα στις διεθνείς εξελίξεις, συνάδοντας με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το Cloud. Οι φορείς και τα πληροφοριακά συστήματα που φιλοξενούνται στο G-Cloud σήμερα ξεπερνούν τους 150 και 250, αντίστοιχα. Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 37%. Η αξιοποίηση της υφιστάμενης χωρητικότητας των υποδομών αυξήθηκε από 53% σε 73%.

close menu