Εκπαίδευση - Κατάρτιση

Ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών με πρωτότυπες θεματικές

Διαθεσιμότητα και online κρατήσεις στη νέα ιστοσελίδα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών

Με βασικό μήνυμα «Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών δεν είναι μόνο Μουσείο» ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για την περίοδο 2022-2023 με πρωτότυπες θεματικές που μεταμορφώνουν το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ. Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις ξεναγήσεις είναι για όλους δωρεάν.

Στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα 2022-2023 το Μουσείο μετατρέπεται, μεταξύ άλλων, σε STEM Εργαστήρι Μηχανικής, Κουκλοθέατρο, Μουσική Ακαδημία, Πυροσβεστική, Γκαλερί, Ταχυδρομείο και Εργαστήρι Πηλού, προσφέροντας μοναδικές διαδραστικές εμπειρίες με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και ξεναγήσεις για σχολεία και οικογένειες στις συλλογές του μουσείου.

Η μεγάλη ποικιλία των θεματικών προσφέρει νέες ευκαιρίες δημιουργίας, εξερεύνησης και εκπαίδευσης, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και τον εκπαιδευτικό ρόλο του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών. Tα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

  • STEM προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες: «Ανοίγοντας Φτερά», «Γυάλινες νότες» & «Τα ροµπότ προστατεύουν το δάσος»
  • Storytelling Εργαστήρι: «Γίνε ο Αγγελιοφόρος της Θεάς»
  • Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για απομακρυσμένα σχολεία: «ΝΤΡΙΙΙΝ! Μια κουκλο-ιστορία ζωντανεύει στο Μουσείο!», «Ο Θαλής στα «νερά» της µοντέρνας τέχνης»
  • «Safer Internet»: Ενημερωτική δράση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο για μαθητές όλων των τάξεων
  • Μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις για οικογένειες: «Το Μουσείο ένα εργαστήρι πηλού», «Εικονογραφώντας µία τηλεφωνική συνοµιλία.», «Το πολυφορεµένο σου Τ-shirt έχει ζωή ακόµα».
  • Παγκόσµια Ηµέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μάϊου) & Διεθνής Ηµέρα Μουσείων (18 Μάϊου) ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για όλες τις ηλικίες

Για τη διαθεσιμότητα και online κρατήσεις, επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα του Μουσείου εδώ.

close menu