Ψηφιακή Στρατηγική

Ξεκινάει σήμερα η έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη από σήμερα ξεκινάει η έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ο υπουργός σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100.3 ανέφερε πως το πιστοποιητικό θα λάβουν οι πολίτες που έχουν κάνει και την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός: «όλη η διαδικασία γίνεται ψηφιακά από το κλείσιμο του ραντεβού, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού. Με αυτόν το τρόπο κλείνει ο κύκλος σχετικά με τον εμβολιασμό για τον covid 19».

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό θα πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί. Η έκδοσή του θα γίνεται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να το λαμβάνουν, από Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, από τα ΚΕΠ κατόπιν ραντεβού.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Πιερρακάκης «το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ασφαλές, δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί και φέρει ψηφιακή σφραγίδα».

Τονίζεται, τέλος, ότι τα στοιχεία λαμβάνονται από το μητρώο εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και την παραγωγή του εγγράφου έχει το ΕΔΥΤΕ.

Δημόσια διοίκηση

close menu