Τηλεπικοινωνίες

United Group και PPF διεκδικούν την Telekom Romania από τον ΟΤΕ

O όμιλος United Group που ανήκει στην BC Partners και ο Τσεχικός όμιλος PPF είναι ανάμεσα στους κυριότερους μνηστήρες για την απόκτηση του βραχίονα κινητής της Telekom Romania, από τον τον Όμιλο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την Ziarul Financiar, οι δύο όμιλοι είναι οι τελικοί διεκδικητές στην μάχη για την απόκτηση της εταιρείας από την Deutsche Telekom και τον Όμιλο ΟΤΕ, ενώ μέχρι πρότινος στην “κούρσα” της εξαγοράς ήταν και ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Spas Roussev, ο οποίος έχει διασυνδέσεις με Ρώσους επιχειρηματίες της VTB Capital, αλλά διέκοψε τις συνομιλίες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το τίμημα για την εξαγορά της Telekom Romania έχει οριστεί από τον Όμιλο ΟΤΕ στα 200 εκατ. ευρώ με τους 2 εναπομείναντες μνηστήρες να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να μειώσουν την αποτίμηση και να “ρίξουν” την τιμή.

H ενδεχόμενη πώληση θα σημάνει το τέλος της παρουσίας της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στην αγορά της γειτονικής χώρας, ύστερα και από την πώληση του 54% στην Orange Romania έναντι 295,6 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2021.

close menu