Παπαγάλλος

Το προσκήνιο και τα παρασκήνια μίας παραλαβής και μίας παράδοσης

Όλα καλά χθες στο υπουργείο «Ψη-Δια», όπως συνηθίσαμε να το λέμε εμείς στον παπα-γάλ(λ)ο επί υπουργίας Πιερ.

Κόσμος πολύς.

Σύσσωμον το Υπουργείον, για τρίτη φορά, έδωσε το παρόν (με όμικρον παρακαλώ) στο Αμφιθέατρον του ισογείου!

Βλέπετε οι παραδόσεις και παραλαβές είναι κάτι σαν τοπική γιορτή στα υπουργεία. Οι παροικούντες και οι παροικούσες (μετοχή ενεστώτα του ρήματος παροικῶ [ὁ παροικῶν, ἡ παροικοῦσα, τὸ παροικοῦν], καθώς είναι συνηρημένου τύπου)  κατεβαίνουν στην κεντρική «πλατεία του χωριού» (του υπουργείου δηλαδή) για να δουν και να ακούσουν τους άρχοντες να μιλάνε με ωραία λόγια για το παρελθόν, το παρόν και φυσικά για το αβέβαιον μέλλον!

Ετσι και χθες.

Τον Σωκράτη Κάτσικα, υπηρεσιακό υπουργό, έμπειρο στα πολιτικά δρώμενα, τέως καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, με διεθνή πανεπιστημιακή θητεία και με πολιτική συμμετοχή στην Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου ως Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με υπουργούς τον Δημήτρη Ρέππα και λίγο από Γιάννη Ραγκούση, διαδέχθηκε ο άρτι αφιχθείς εκ Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου, επί σειρά ετών επιτυχημένος Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ομού με τον εκλεγέντα στο νότιο τομέα Αθηνών, γεννηθέντα  εν Λουξεμβούργω το 1987, (οι παλαιότεροι ενθυμούνται ότι ήταν η εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά) Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στη θέση του υφυπουργού.

Και ο πρώτος μετεκλογικός παπα-γάλ(λ)ος πρέπει να σας ενημερώσει για τα ήδη δημοσιευθέντα, που αφορούν στο χθεσινό πρωινό, πριν τις παραδόσεις και τις παραλαβές δηλαδή, κατά το οποίον (πρωινόν) ο Πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε απόφασιν τινά, την Υ2 αν δεν κάνω λάθος, δημοσιευθείσα (προφανώς) εις την Εφημερίδα της Κυβέρνησεως, δια της οποίας καθόριζε την σειρά τάξεως των Υπουργείων.

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτον τη τάξει είναι το Υπουργείων Οικονομικών.

Την δευτέραν θέσιν κατέχει το Υπουργείον Εξωτερικών.

Εις την τρίτην είναι δικαιωματικά το Υπουργείον Εθνικής Αμύνης.

Εις την 19η θέσιν κατετάγη το Υπουργείον Ψηφιακής Διακυβέρνησεως και εις την εσχάτην θέσιν το Υπουργείον Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Και φυσικά πρέπει να γνωρίζετε ότι υπουργοί Επικρατείας είναι ο Μαυρουδής Βορίδης, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Ακης Σκέρτσος. Και αυτό το αναφέρουμε, καθώς εις την προηγούμενη Κυβέρνησιν ο Πιερ ήταν υπουργός Επικρατείας ομού μετά του νυν υπουργού Εξωτερικών καθηγητή Γεωργίου Γεραπετρίτη.

Όμως τους πληροφο(φ)ρικάριους δεν πρέπει να τους προβληματίζει η σειρά των Υπουργείων, καθώς οι προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης είναι άλλες και φυσικά διαφορετικές.

Για φανταστείτε ότι θα μπορούσε σήμερα το υπουργείο «Ψη-Δια» να είχε συγχωνευθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως σας είχαμε ενημερώσει. Πιθανότητα, που από εμάς εχαρακτηρίσθη ως «ολεθρία τοιαύτη», για προφανείς λόγους συνέχειας της πορείας της Ψηφιακής Διακυβέρνησεως, αν και πολλοί/ές την καλοέβλεπαν (την συγχώνευσιν).

Ευτυχώς τα σενάρια αυτά (υπήρξαν) δεν επιβεβαιώθηκαν και έτσι, σήμερα, ο κλάδος ΤΠΕ/ICT είναι «κυβερνητικός συνομιλητής» και όχι κλαδικός συζητητής, όπως ήταν Π.Π (Προ Πιερ).

Και τώρα τα αναπάντεχα, για όσους και όσες δεν παρακολουθούν την επικαιρότητα, σε αντίθεση με το πολυπληθές και εις βάθος καταρτισμένο και ενημερωμένο κοινό του παπα-γάλ(λ)ου,

Προφανώς οι πλείστοι/ες εξ υμών δεν γνωρίζετε ότι χθες,  πριν τις παραλαβές και παραδόσεις, υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄αριθμ. 17, στο οποίο εμπεριέχεται διάταξις τις, σύμφωνα με την οποία συγχωνεύθηκαν η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών με επικεφαλής τον Λεωνίδα Χριστόπουλο και η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης με επικεφαλής τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.

Συγχωνεύθηκαν ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευομένων φορέων. Δηλαδή έγινε αυτό που λένε, «έσονται οι δύο εις σάρκα μία».

Επίσης, προφανώς δεν γνωρίζετε πως από την (τέως) Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Ψη-Δια μεταφέρθηκαν ήδη στη Γενική Γραμματεία Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου  Εσωτερικών, η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου. Δηλαδή η Απλούστευση των Διαδικασιών έφυγε από το Ψη-Δια!

Για όσους αρχίζουν να ανησυχούν ήδη, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων συνεχίζει ως έχει. Αλλωστε η αγορά των Τηλεπικοινωνιών εισφέρει πάνω από 3% του ΑΕΠ. Πως να την καταργήσεις? Αλλωστε έχεις και κοντζαμάμ Εθνική Επιτροπή και Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων!

Φυσικά για τα πάντα όλα, υπάρχουν και τα αίτια και τα αιτιατά.

Όπως και στην προκειμένη περίπτωση η συγχώνευση των δύο Γενικών Γραμματειών σε μία καινούργια και διαφορετική (σημειώστε δεν συγχωνεύθηκε η μία στην άλλη, αλλά και οι δύο ενώθηκαν μαζί σε μία νέα Γραμματεία με παραπλήσια ονομασία), έχει προφανώς την αιτία της, την οποία καλούνται οι επίδοξοι οιωνοσκόποι να την διερευνήσουν και να μας την πουν. Ευκολάκι είναι!

Εμείς απλώς παραπέμπουμε σε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη (σημειολογικόν λόγω και του ομωνύμου εν Δήμω Τρικκαίων (και ψηφιακού) Μουσείου Τσιτσάνη), καθώς πρέπει να είμαστε απολύτως συμβατοί με τις λαϊκές μας καταβολές, καθότι εκ Πειραιώς ορμώμενοι, αλλά και με την καταγωγή του νέου υπουργού. Ετσι παραθέτουμε μία σύνθεση από στίχους του Βασίλη Τσιτσάνη για το επιμύθιον:

«Οταν συμβεί στα πέριξ, γιατί ρωτάτε να σας πω, τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα, δεν την τρομάζουν οι φουρτούνες τη δική μας ράτσα»!

Κλείνοντας . . .

Συνιστούμε στους παροικούντες και στις παροικούσες να περιμένουν μερικές ημέρες για τη συνάντηση που επιδιώκουν, από σήμερα κιόλας, με τον άρτι αναλαβόντα καθήκοντα Υπουργό (υπάρχει και υφυπουργός).

Αφήστε τον άνθρωπο να πάει σήμερα στο πρώτο του υπουργικό συμβούλιο να πάρει τον μπλε φάκελό του και να τοποθετήσει και τον Διευθυντή του Γραφείου του, καθώς ο Κώστας Χαμπίδης αποχώρησε, μετρώντας 1400 και βάλτε ημέρες θητείας [κάτι σαν το «ποινή εξέτισα» του Βύρωνα (Πολύδωρα)] στο Γραφείο του Πιερ, τις οποίες προφανώς και δεν θα τις ξεχάσει. Και δεν είναι ο μόνος.

Για την ιστορία ο Κώστας ο Χαμπίδης με τον μόνο που δεν μίλησε και τις 1400 ημέρες της «ποινής» του, ήταν ο παπα-γάλ(λ)ος!

Με όλες και όλους μίλησε!!

Αρα;

Aρα οι τοίχοι ποτέ δεν έχασαν ούτε τα αυτιά τους, ούτε τα μάτια τους!!!

Αυτά τα ολίγα.

Είπον παπα-γαλ(λ)ιάρηδές μου!

close menu