Πληροφορική

Epsilon Net: Προς στρατηγική συνεργασία με ξένο επενδυτή – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής

Σήμερα Πέμπτη, η διοίκηση της Epsilon είναι προγραμματισμένο να προβεί στην καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση των αναλυτών για τις οικονομικές επιδόσεις του 2023. Το ζήτημα του ξένου επενδυτή θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Epsilon Net, έπειτα από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή δημοσίευμα που αφορά τη μεταβίβαση του ποσοστού του βασικού μετόχου της σε fund με έδρα την Ολλανδία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «EPSILON NET Α.Ε.», σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των μετοχών της ως άνω εταιρείας, και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό σχετικά με την πιθανή ολοκλήρωση της συμφωνίας μετόχων και τους όρους της συναλλαγής. Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Προϊόντα Δανεισμού επί των μετοχών της ανωτέρω εταιρείας».

Τι δήλωσε η Epsilon Net

Νωρίτερα, η εταιρεία σχολίασε ότι το εν λόγω δημοσίευμα δεν είναι ακριβές. Επιβεβαιώνει όμως πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις περί στρατηγικής συνεργασίας με επενδυτή του εξωτερικού, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η εταιρία EPSILON NET («Εταιρεία») σε απάντηση σχετικής επιστολής της Ε.Κ με αριθμό πρωτοκόλλου 1145/25/04/2024, σχετικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, γνωστοποιεί τα εξής, μετά από ενημέρωση που έλαβε από το βασικό της μέτοχο:
Το σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε μεταβίβαση του ποσοστού του βασικού μετόχου της του δεν είναι ακριβές. Υφίστανται πράγματι διαπραγματεύσεις οι οποίες αφορούν σε στρατηγική συνεργασία με επενδυτή του εξωτερικού, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Εφόσον η Εταιρία λάβει γνώση περί ολοκλήρωσης οποιασδήποτε συμφωνίας, θα προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό».

Σήμερα η ενημέρωση των αναλυτών

Σημειώνεται ότι, ο τίτλος της εισηγμένης έκλεισε την Τετάρτη στα 10,10 ευρώ, έχοντας κεφαλαιοποίηση σχεδόν 550 εκατ. ευρώ. Από τις αρχές του 2024, η μετοχή καταγράφει σωρευτική άνοδο κατά 5,6%, ενώ στο τελευταίο 12μηνο η μεταβολή αγγίζει το +30%.

Σήμερα Πέμπτη, η διοίκηση της Epsilon είναι προγραμματισμένο να προβεί στην καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση των αναλυτών για τις οικονομικές επιδόσεις του 2023. Όπως είναι εύλογο, το ζήτημα του ξένου επενδυτή θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Βασικός μέτοχος της Epsilon είναι ο Ιωάννης Μίχος με 55,41%. Η Εθνική Τράπεζα κατέχει το 7,5%, ενώ το BARCA Global Master ελέγχει το 6,05%.

close menu