Τεχνολογίες

Το AI Chatbot της Google μπορεί πλέον να “μιλήσει” με το Gmail και το Drive

Το AI chatbot Bard της Google μπορεί πλέον να βρει απαντήσεις στο Gmail, τα Έγγραφα και το Drive σας

Το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Google, Bard, ανταγωνίζεται το γνωστό και μη εξαιρετέο ChatGPT της OpenAI και εδώ και λίγους μήνες είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και φυσικά στα Ελληνικά. Στη τελευταία αναβάθμισή του το Google Bard  μπορεί να σαρώσει το Gmail, τα Έγγραφα και το Google Drive για να σας βοηθήσει να βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το Bard με το Gmail, τα Έγγραφα και το Drive, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις Bard για Chrome και Firefox. Μόλις εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις, μπορείτε να ανοίξετε το Bard σε μια νέα καρτέλα και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις ερωτήσεις σας. Στη συνέχεια, το Bard θα αναζητήσει σχετικές πληροφορίες στο Gmail, τα Έγγραφα και το Drive σας ενώ θα παρέχει επίσης συνδέσμους προς ιστότοπους και άλλους πόρους που μπορεί να είναι χρήσιμοι, μια και σε αντίθεση με την δωρεάν έκδοση του ChatGPT, έχει πρόσβαση στο web. Οι συγκεκριμένες επεκτάσεις είναι διαθέσιμες προς το παρόν για την αγγλική γλώσσα.

Τρόπος Χρήσης

Για να βρείτε για παράδειγμα όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάβατε από ένα συγκεκριμένο άτομο πληκτρολογήστε: “βρείτε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον John Doe” στο πεδίο εισαγωγής κειμένου του Bard. Στη συνέχεια, το Bard θα αναζητήσει στα εισερχόμενά σας στο Gmail όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε λάβει από τον John Doe.
Για να βρείτε όλα τα έγγραφα που αναφέρουν ένα συγκεκριμένο θέμα πληκτρολογήστε: “βρείτε όλα τα έγγραφα που αναφέρουν AI” στο Bard. Στη συνέχεια, το Bard θα αναζητήσει στο Google Drive σας όλα τα έγγραφα που αναφέρουν τη λέξη AI.
Για μια σύνοψη εγγράφου πληκτρολογήστε: «γράψτε μια σύνοψη αυτού του εγγράφου» στο Bard. Στη συνέχεια, το Bard θα δημιουργήσει μια σύνοψη του εγγράφου που προβάλλετε αυτήν τη στιγμή.
Αντίστοιχα για δημιουργία παρουσίασης πληκτρολογήστε: “δημιουργία παρουσίασης για αυτό το θέμα” στο Bard. Στη συνέχεια, το Bard θα δημιουργήσει μια παρουσίαση σχετικά με το θέμα που έχετε καθορίσει.

Σε κάθε περίπτωση το Bard μπορεί να  μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το γράψιμό σας παρέχοντας σχόλια σχετικά με τη γραμματική, το στυλ και τη σαφήνεια σας αλλά και να δημιουργήσετε νέες ιδέες και προτείνοντας διαφορετικές προσεγγίσεις στα όποια θέματα. Τέλος, το Bard μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να αυτοματοποιήσετε διάφορες άλλες εργασίες αλλά και να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις με παραπομπές στο Google Search μάλιστα.

close menu