Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι σε λειτουργία τα Data Center της Microsoft

Aρκετά κοντά στην έναρξη κατασκευής των Datacenter στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής βρίσκεται η Microsoft Ελλάδας όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

Ο κ. Μιχαλόπουλος αποκαλύπτει πως η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει στην Ανατολική Αττική το πρώτο σημείο για τη μια από τις τρεις εγκαταστάσεις Datacenter.

Ένα χρόνο μετά τις εξαγγελίες για την πρωτοβουλία «GR for Growth», ο ίδιος εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί σε 2 – 3 χρόνια η κατασκευή των εγκαταστάσεων Datacenter, που χωροθετούνται και οι τρεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. «Η απόστασή τους δεν θα είναι μικρή αλλά δεν θα είναι και πολύ μεγάλη», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Παίρνουμε τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να είμαστε σίγουροι πως κάνουμε τις σωστότερες επιλογές και όσον αφορά στα σημεία», εξηγεί ο κ. Μιχαλόπουλος. Το project περιλαμβάνει την ανάπτυξη στην Αττική ενός συμπλέγματος τριών εγκαταστάσεων Datacenter τα οποία θα εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή και τις γύρω χώρες για τις επόμενες δεκαετίες. Το κάθε ένα δεν αποκλείεται να καταλαμβάνει έως και 100 στρέμματα.

«Φιλοδοξούμε πως τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι σε λειτουργία τα Data Center. Ο βηματισμός της επένδυσης δεν αλλάζει από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις αναταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και την ενεργειακή κρίση», αναφέρει ο κ. Μιχαλόπουλος.

Η Microsoft φυσικά επηρεάζεται ως εταιρεία από την έλλειψη των chip και από τα προβλήματα στα logistics ωστόσο δεν αλλάζουν τα σχέδια και οι επενδύσεις, καθώς όπως λέει ο ίδιος, «ξέρουμε ότι μακροπρόθεσμα η αξία που θα παράξει αυτή η επένδυση είναι πολύ σημαντική».

Ο ίδιος αναφέρει την ασφάλεια και την ενεργειακή απόδοση ως πλεονεκτήματα της τεχνολογίας cloud, επισημαίνοντας πως τα Datacenter θα τρέχουν αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια από το 2025 και μετά.

Ο κ. Μιχαλόπουλος μιλά για την επόμενη μέρα της εργασίας στην μεταπανδημική περίοδο και το υβριδικό μοντέλο που έρχεται, για την έλλειψη που υπάρχει σε εξειδικευμένο προσωπικό στις εταιρείες τεχνολογίας σήμερα στην Ελλάδα, για το project που ετοιμάζει η Microsoft Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού με στόχο την ψηφιοποίηση της αρχαίας Ολυμπίας, για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πρέπει να περάσουν στην ψηφιακή εποχή ώστε να μεγαλώσει η οικονομία και να γίνει πιο ανταγωνιστική.

close menu