Έρευνες - Μελέτες

Στην συγκατοίκηση στρέφονται οι Έλληνες για να καταπολεμήσουν την ακρίβεια

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας εύρεσης συγκατοίκου MyRoomie.gr, οι Έλληνες σε ποσοστό 60% θα σκέφτονταν να συγκατοικήσουν ώστε να τα “βγάλουν πέρα” λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Σε μία σειρά ερωτήσεων κλήθηκε να απαντήσει ένα ποικιλόμορφο δείγμα Ελλήνων πολιτών με φύλα μοιρασμένα (55% γυναίκες, 45% άντρες), ηλικίες 22 – 48 ετών και περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 80% γνωρίζουν τι είναι το flat-sharing ενώ πάνω από 80% απάντησαν πως οι λόγοι που θα τους ωθούσαν σε συγκατοίκηση θα ήταν οικονομικοί.

Στους λόγους που μπορεί να απέτρεπαν κάποιον να συγκατοικήσει η ασφάλεια/φόβος/εμπιστοσύνη είχε το συντριπτικό ποσοστό απαντήσεων με σχεδόν 100%.

Τέλος στην ερώτηση τι θεωρείται σημαντικό σε μία πλατφόρμα εύρεσης συγκατοίκου η ασφάλεια ήρθε πρώτη, ακολουθούμενη από την ευχρηστία και την προστασία δεδομένων.

Οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του MyRoomie.gr έρχονται να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω στοιχεία καθώς όχι μόνο εμφανίζεται σημαντική αύξηση εγγραφής χρηστών/καταχώρησης αγγελιών που αγγίζει το +400% από μήνα σε μήνα αλλά φαίνεται πως η συγκατοίκηση είναι σοβαρή διέξοδος από την ακρίβεια.

Για την ιστορία, χώρες όπως η Τσεχία, Αγγλία, Πολωνία, Ισπανία έχουν αγκαλιάσει το flat-sharing την στιγμή που Ελλάδα δείχνει τώρα έτοιμη να υποδεχτεί αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Το MyRoomie.gr ξεκίνησε ακριβώς για να καλύψει αυτή την ανάγκη, στην πραγματικότητα ως πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ιδρυτής. Η δυσκολία εύρεσης συγκατοίκου, η ασφάλεια και η μη εξειδικευμένες πλατφόρμες ήταν κάποια από τα θέματα που οδήγησαν στην δημιουργία του MyRoomie.gr.

Στο MyRoomie.gr μπορεί κάποιος είτε έχει χώρο και ψάχνει κάποιον να συγκατοικήσει, είτε ψάχνει να νοικιάσει δωμάτιο, να μπει και να αναζητήσει τις αγγελίες, να επικοινωνήσει άμεσα με κάποιον χρήστη αν τον ενδιαφέρει μια αγγελία ή να καταχωρίσει ΔΩΡΕΑΝ την αγγελία του.

Η αιχμή του δόρατος της πλατφόρμας είναι η ασφάλεια: μέσα από μια σειρά ελέγχων και συνεντεύξεων με τους χρήστες, διασφαλίζεται η ασφαλής χρήσης της πλατφόρμας τόσο σε επίπεδο επεξεργασίας ιδιωτικών δεδομένων αλλά και σε επίπεδο χρηστών.

Δεν υπάρχουν ανώνυμα ή ψευδώνυμα προφίλ και όλοι οι χρήστες και οι αγγελίες περνούν από αντίστοιχο έλεγχο ο οποίος βελτιστοποιείται διαρκώς.

Το μέλλον της πλατφόρμας φαίνεται λαμπρό καθώς όχι μόνο εξασφάλισε την πρώτη του χρηματοδότηση, ξεκίνησε ήδη την λειτουργία του και στην Πολωνία, με το MyRoomie.pl ενώ το πρώτο τρίμηνο αναμένεται η επέκταση στην Τσεχία, ακολουθούμενη από Ρουμανία και Πορτογαλία έως το τέλος του 2023.

close menu