Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Πατούλης – «Θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου»

«Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Πατούλης

Απέσυρε την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης, όπως ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του και τονίζοντας ότι θα στηρίξει την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας, που νωρίτερα τη Δευτέρα είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ανέφερε:

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα Χαρδαλιά

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από διαβουλεύσεις όλο το Σαββατοκύριακο, με τον κ. Χαρδαλιά να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, καθώς πρόκειται για προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεδομένου ότι είναι ένας πολιτικός με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση, ο οποίος έχει δοκιμαστεί σε κρίσιμα πόστα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις, 0 κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι η ΝΔ ελπίζει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού θα γίνει σεβαστή από τον Γιώργο Πατούλη. Υπογράμμισε δε ότι τα στελέχη του συνδυασμού του Γ. Πατούλη καλούνται να συστρατευτούν με τη νέα προσπάθεια. Ερωτηθείς εάν ο κος Πατούλης θα διαγραφεί από τη ΝΔ σε περίπτωση που κατέβει στις εκλογές αυτόνομα ο Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να απαντήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να συναντηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

close menu