Τηλεπικοινωνίες

Παπαστεργίου προς παρόχους: Τρέξτε τις επενδύσεις, αυξήστε τις ταχύτητες, ρίξτε τις τιμές

Με τους εκπροσώπους των τηλεπικοινωνιακών παρόχων (ΟΤΕ, VODAFONE, ΝOVA και για πρώτη φορά τη ΔΕΗ), συναντήθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Με τους εκπροσώπους των τηλεπικοινωνιακών παρόχων (ΟΤΕ, VODAFONE, ΝOVA και για πρώτη φορά τη ΔΕΗ), συναντήθηκε την Τρίτη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στα δίκτυα οπτικών ινών που οι πάροχοι αναπτύσσουν, να γίνει ακόμη καλύτερη εκμετάλλευση των κουπονιών που σήμερα υπάρχουν (Smart Readiness, 100 εκ.ευρω για δομημένη καλωδίωση σε πολυκατοικίες) και αυτών που έρχονται (Gigabit Voucher, 80 εκ. ευρω για ευρυζωνικές συνδρομές), καθώς και η διευκόλυνση των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκε ρητά ως κοινός στόχος, η συνεργασία με τους παρόχους έτσι ώστε σύντομα η Ελλάδα να έχει βελτιώσει τη θέση της στους Ευρωπαϊκούς δείκτες σταθερής τηλεφωνίας, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις περιαστικές περιοχές μέσω του προγράμματος Ultra Fast Broadband που έχει ξεκινήσει.

Τα επόμενα χρόνια, οι επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες αποτελούν πρωταρχικής σημασίας ζητούμενο, τόσο για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσο και για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να κατατεθούν άμεσα τα πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών, ώστε να χαρτογραφηθεί χρονικά και χωρικά η προώθηση της ευρυζωνικότητας, κάτι που αποτελεί και βασικό παράγοντα ανάπτυξης για τη συνδεσιμότητα της χώρας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών Κωνσταντίνος Καράντζαλος και στελέχη του υπουργείου.

close menu