Τεχνολογίες

nrg και Driivz αναπτύσσουν την πλατφόρμα incharge και αυξάνουν τα σημεία φόρτισης στην Ελλάδα

Η nrg, ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, επέλεξε την πλατφόρμα φόρτισης και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας Driivz EV για να αναπτύξει την πλατφόρμα incharge, που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών σε όλο το αστικό και εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Η πλατφόρμα Driivz κάνει το όραμα της nrg πραγματικότητα, με καινοτομία και αξιοπιστία, ώστε να γίνει ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά φόρτισης και να παρέχει στους, εμπορικούς και οικιακούς πελάτες της καινοτόμες και αξιόπιστες υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η nrg είναι μέλος του Ομίλου Motor Oil, ο οποίος κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κινητικότητας στην Ελλάδα με τα πρατήρια Shell και Avin σε όλη τη χώρα. Η στρατηγική τοποθέτηση ταχυφορτιστών το τρέχον διάστημα στα πρατήρια του Ομίλου σε όλη τη χώρα είναι μόνο η αρχή, ώστε η εταιρεία να ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των οδηγών.

«Καθώς η υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σταδιακά αυξάνεται, εμείς κάνουμε πραγματικότητα το e-Mobility σήμερα, κάτι που αποτελεί, άλλωστε, βασικό πυλώνα της συνολικής ενεργειακής μας στρατηγικής», δηλώνει ο Ηλίας Πετρής, Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της nrg. «Εγκαίρως συνειδητοποιήσαμε, ότι για την παροχή σύγχρονων και βιώσιμων λύσεων απαιτούνταν μια καινοτόμα και επεκτάσιμη πλατφόρμα διαχείρισης της γρήγορης φόρτισης, ώστε να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας, και να αποκτήσουμε συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Εκτός από την αύξηση των τοποθεσιών φορτιστών EV μέσω της αύξησης των σημείων φόρτισης στα πρατήρια του δικτύου του Ομίλου, κατά 400% τα επόμενα δύο χρόνια, η nrg προχωρά στη σύναψη συμφωνιών, για να καλύψει τις ανάγκες μεγάλων εμπόρων λιανικής, εμπορικών κέντρων, ιδιοκτητών κτιρίων γραφείων και ξενοδοχείων.

Η επιλογή της Driivz βασίστηκε κυρίως στην αξιοπιστία που προσφέρει η πλατφόρμα στο δίκτυο φόρτισης. Η λειτουργική αρτιότητα της δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της κατάστασης του φορτιστή και απομακρυσμένης επίλυσης ή και πρόληψης έως και του 80% των ενδεχόμενων προβλημάτων.

Η συνεργασία με τη Driivz επιτρέπει στην nrg να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες φόρτισης και μέσω της εφαρμογής για κινητά, που συνιστά έναν ακόμα τρόπο επέκτασης των loyalty προγραμμάτων με συμπερίληψη και της υπηρεσίας φόρτισης EV.

«Είναι τιμή μας η συνεργασία με την nrg, ενός κορυφαίου παίκτη για το μέλλον μέλλον του e-Mobility», δηλώνει ο Doron Frenkel, Διευθύνων Σύμβουλος της Driivz. «Η nrg, ως εταιρεία κοινής ωφελείας που προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια σε φορτιστές EV από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μοιράζεται το όραμά μας για επέκταση της φόρτισης EV ως πραγματικής λύσης σε μία μεγαλύτερη πρόκληση, τη δημιουργία ενός πιο πράσινου, πιο βιώσιμου κόσμου».

close menu