Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Νίκη Τσούμα: Στις αρχές του 2022 η άυλη συνταγογράφηση θα μπει στα νοσοκομεία

Στην αποκάλυψη πως στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η ΗΔΙΚΑ θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει την άυλη συνταγογράφηση για τα νοσοκομεία της χώρας, προχώρησε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ Νίκη Τσούμα, κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου Digit@l Health Care το οποίο πραγματοποιείται παράλληλα με τις εργασίες του  11ου e-Government Forum.

Όπως ανέφερε η κα Τσούμα, η άυλη συνταγογράφηση μετά τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν αγκαλιάσει την εφαρμογή με πάνω από 160 χιλ. downloads και έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις φυσικές επισκέψεις, θα περάσει στα νοσοκομειακά φάρμακα. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσει δραστικά τις δαπάνες, θα εξορθολογίσει την διαχείριση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την κ. Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει το θέμα των clawback, ένα πάγιο αίτημα των κατασκευαστών φαρμάκων, καθώς θα  επιτρέψει την ορθότερη διαχείριση των αποθεμάτων.

Στην τοποθέτηση της η κ. Τσούμα εππισης αναφέρθηκε στις εφαρμογές υγείας που ετοιμάζει η ΗΔΙΚΑ, τονίζοντας πως στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία ενός κεντρικού wallet στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι εφαρμογές και τα χαρτιά που θα χρειάζονται πολίτες και γιατροί, με σκοπό ο πολίτης να έχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τις εξετάσεις και το ιστορικό του, ενώ όπως είπε εξετάζεται το άνοιγμα των APIs για να συνεργάζονται με αυτό και οι εφαρμογές πρόληψης και παρακολούθησης υγείας των ιδιωτικών εταιρειών.

close menu