Τηλεπικοινωνίες

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet ο Δημήτρης Τζελέπης. Αποχώρησε ο Πάνος Παπαδόπουλος

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η Forthnet την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Δημήτριος Τζελέπης για το υπόλοιπο της θητείας του κ. Πάνου Παπαδόπουλου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

. . . ” Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «η Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στις 20.11.2020, κατόπιν της απόκτησης συμμετοχής από τo United Group σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 80% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της Εταιρείας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής, κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Τα εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέλεξαν ομόφωνα τον κύριο Δημήτριο Τζελέπη, μέχρι το σημείο εκείνο Chief Financial Officer της Εταιρείας, ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση (και για το υπόλοιπο της θητείας) του κ. Πάνου Παπαδόπουλου.

Κατόπιν των ανωτέρω, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν την εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Μετά από επικοινωνία με το νέο μέτοχο και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι ως άνω διαδικασίες, τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (με εξαίρεση το νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Τζελέπη) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Υπενθυμίζεται στο επενδυτικό κοινό ότι έχει ήδη συγκληθεί Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στις 11 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα, μεταξύ άλλων, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Τζελέπης ανέλαβε αμέσως τα καθήκοντα του και, σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας, θα εκπροσωπεί την Εταιρεία και θα ασκεί τις καταστατικές του αρμοδιότητες για τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων μέχρι τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου την 11η Δεκεμβρίου 2020. Ο κ. Τζελέπης διαθέτει πλούσια εργασιακή εμπειρία κυρίως σε τηλεπικοινωνίες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και τράπεζες (Procter & Gamble, Merrill Lynch, NBG Group, Alpha Bank, OTE Group κλπ.). Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967 και διαθέτει MBA in Finance από το Cass Business School, Λονδίνο. . .”

Επίσης ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet εργάσθηκε για 11 χρόνια στον ΟΤΕ ως επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων με ουσιαστική συμβολή σε εξαγορές και πωλήσεις θυγατρικών, αλλά και σε συμφωνίες για ομολογιακά δάνεια ύψους πολλών δισ. ευρώ. Χειριζόταν τις σχέσεις με τους επενδυτές του Ομίλου ΟΤΕ σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Αθήνα και διετέλεσε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Telekom Mobile Romania, της Hellas Sat, της OTE Sat και της OTE Estate.

Δηλώσεις του Πάνου Παπαδόπουλου στο προσωπικό της Forthnet
Ο Πάνος Παπαδόπουλος συνέβαλλε με καθοριστικό τρόπο, ως επικεφαλής της διοικητικής ομάδας της Forthnet, στην εύρεση στρατηγικού επενδυτή και στη συμφωνία με τις δανείστριες τράπεζες. Μετά την ανακοίνωση της προηγούμενης Τρίτης σχετικά με τις μεταβολές στο μετοχικό κεφάλαιο, αποχώρησε από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και από την εταιρία έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια, έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του να βρει η Forthnet τον κατάλληλο επενδυτή για να την οδηγήσει σε μάι νέα εποχή.

Ο απελθών Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, κ. Πάνος Παπαδόπουλος, σε αποχαιρετιστήρια δήλωση του προς του εργαζόμενους και τους συνεργάτες της Forthnet τόνισε τα εξής:

«Μία διαδρομή 30 ετών, που με κάνει να νιώθω αληθινά υπερήφανος  για όλα τα μικρά και μεγάλα της επιτεύγματα ολοκληρώνεται σήμερα. Έζησα τη σύσταση και την ανάπτυξη της Forthnet συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη ενός ακαδημαϊκού spin-off που διαμορφώθηκε τελικώς σε μια από τις πιο μεγάλες και σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις.

Στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας, σε μια περίοδο αρνητικού και ασταθούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η Εταιρία, που πάντα ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποί της, κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά να δημιουργήσει και πάλι αξία αλλά κυρίως να τοποθετηθεί στρατηγικά στο μέλλον. Έτσι, παρά τις αντιξοότητες, η Forthnet  πέτυχε να προσελκύσει την είσοδο ενός σημαντικού στρατηγικού επενδυτή στο κεφάλαιό της.

Εύχομαι από καρδιάς, η Εταιρία να συνεχίσει να πρωτοπορεί, να επεκτείνεται, να μεγαλώνει  και τα επόμενα χρόνια στους πολλά υποσχόμενους χώρους της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας».

close menu