Τεχνολογίες

Νέο fund για το metaverse αποκλειστικά για πλούσιους πελάτες της HSBC

Ένα νέο fund που εστιάζει στο Metaverse και απευθύνεται στους πλέον εύρωστους πελάτες της στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, κυκλοφόρησε η HSBC, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών πολλών τραπεζών να εξαργυρώσουν τον νέο αυτό κόσμο.

Όπως γράφει το CoinDesk, το fund αυτό ονομάζεται χαρτοφυλάκιο Διακριτικής Στρατηγικής Metaverse, και θα επικεντρωθεί στην υποδομή του μετασύμπαντος

Η τράπεζα ελπίζει να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του metaverse, προσθέτοντας ότι «το metaverse αναμένεται να γίνει η εξέλιξη του Διαδικτύου».

Αυτή είναι η πιο ουσιαστική κίνηση της HSBC στο μετασύμπαν, αλλά όχι η πρώτη της. Τον περασμένο μήνα, η τράπεζα είπε ότι θα αγόραζε ένα οικόπεδο εικονικής γης σε μια πλατφόρμα metaverse που ονομάζεται The Sandbox.

Το metaverse περιλαμβάνει ένα πλήθος εικονικών κόσμων όπου οι χρήστες μπορούν να αναπαραστήσουν τον εαυτό τους ψηφιακά ως avatar, να αγοράσουν αντικείμενα εντός του παιχνιδιού, να συναναστραφούν με άλλους και ακόμη και να κατέχουν γη.

Οι τελευταίες κινήσεις της HSBC ακολουθούν μια πρόσφατη τάση μεταξύ των τραπεζικών κολοσσών να επενδύουν στην τεχνολογία Web3. Στις 31 Μαρτίου, η Citibank εξέδωσε μια έκθεση ισχυριζόμενη ότι η αγορά για το metaverse θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία από 8 τρισεκατομμύρια έως 13 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

«Πιστεύουμε ότι το Metaverse είναι η επόμενη γενιά του Διαδικτύου — που συνδυάζει τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο με επίμονο και καθηλωτικό τρόπο — και όχι απλώς ένας κόσμος εικονικής πραγματικότητας», έγραψε η Citi στην έκθεσή της.

Και τον Φεβρουάριο, η JPMorgan Chase μπήκε επίσης στο metaverse με ένα εικονικό υποκατάστημα στην Decentraland. Το υποκατάστημα περιλάμβανε μια σπειροειδή σκάλα, μια τίγρη και ένα πορτρέτο του CEO Jamie Dimon. Η JPMorgan δημοσίευσε επίσης μια έκθεση τον ίδιο μήνα δηλώνοντας ότι το metaverse έχει μια ευκαιρία αγοράς περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε ετήσια έσοδα.

Metaverse

close menu