Τεχνολογίες

Νέα στρατηγική από την Toyota με το βλέμμα στην Tesla

Η Toyota οδεύει προς μια εκ νέου χάραξη της στρατηγικής της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική σε μια αγορά στην οποία καθυστέρησε να εισέλθει, σύμφωνα με το Reuters.

Οι προτάσεις που εξετάζονται, εάν εγκριθούν, δείχνουν τη διάθεση για μια αλλαγή πλεύσης στην εταιρεία, με στόχο να ξαναγραφτεί το σχέδιο διάθεσης EV, ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοίνωσε πέρυσι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, με το βλέμμα στραμμένο στην Tesla.

Μια ομάδα εργασίας εντός της Toyota έχει επιφορτιστεί να καταρτίσει το σχέδιο μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, προτείνοντας είτε βελτιώσεις είτε μια εντελώς νέα στρατηγική, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Εν τω μεταξύ, η Toyota ανέστειλε τις εργασίες σε μερικά από τα 30 έργα EV που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο, τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αλλά κι ένα έγγραφο που εξέτασε το Reuters, περιλαμβάνουν το crossover Toyota Compact Cruiser και το ηλεκτρικό Crown με μπαταρία.

Η Toyota δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

close menu