Τεχνολογίες

Με ψηφιακά άβαταρ στις πασαρέλες του metaverse η κολεξιόν FW22 του Jonathan Simkhai

Ψηφιακά avatar βάδισαν στην πασαρέλα για την παρουσίαση της κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022 του Jonathan Simkhai στον ψηφιακό κόσμο της Second Life, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Στο show παρουσιάστηκαν δέκα κρεασιόν από την τελευταία κολεξιόν στον πραγματικό κόσμο του σχεδιαστή μόδας που είχαν μετατραπεί σε ψηφιακά ενδύματα τα οποία φορούσαν χαρακτήρες της online πλατφόρμας ωσάν να ήταν μοντέλα.

Μετά την έναρξη της πώλησής τους σε χρήστες της Second Life, οι οποίοι με τις κρεασιόν μπορούν να «ντύσουν» τα δικά τους avatar, έξι από αυτές δημοπρατήθηκαν ως NFTs για χρήση σε άλλα τρισδιάστατα ψηφιακά περιβάλλοντα.

Την επομένη της εκδήλωσης στον εικονικό κόσμο, ο Simkhai, αντί να σκηνοθετήσει ένα πραγματικό ντεφιλέ, παρουσίασε στη Νέα Υόρκη τη φυσική κολεξιόν σε δημοσιογράφους και αγοραστές κατόπιν ραντεβού. «Πραγματικά, ήθελα να σπάσω τον πάγο και να ανακαλύψω αυτόν τον κόσμο και να εκθέσω τον πελάτη μου σε αυτόν και να αποκτήσω επίσης έναν καινούργιο πελάτη» είπε ο Simkhai, μιλώντας στο Vogue. «Δεν ήταν το ότι έκανα το ένα αντί για το άλλο· ήταν τα συνηθισμένα, αλλά με μια επιπλέον διασκεδαστική νότα».

Metaverse

close menu