Οικονομικά αποτελέσματα

Με κέρδη 409 εκατ. ευρώ έκλεισε το πρώτο τρίμηνο για την Nokia

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα καθαρά κέρδη της Nokia Corp στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εταιρεία, καθώς η ζήτηση για δίκτυα κινητής παραμένει ισχυρή, αλλά προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να πλήττουν τις πωλήσεις.

Η κατάσταση με την προσφορά παραμένει περιορισμένη αλλά η Nokia τόνισε πως αναμένει να εμφανίσει αύξηση πωλήσεων στα δίκτυα κινητής το 2022, χάρη στη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα.

Η Ευρώπη και η Λατινική Αμερική είχαν καλή ανάπτυξη των δικτύων κινητής, ενώ οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική και στην ευρύτερη Κίνα υποχώρησαν, τόνισε η Nokia.

Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 409 εκατ. Ευρώ από τα 373 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5,4% στα 5,35 δισ. Ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 340 εκατ. Ευρώ και πωλήσεις 5,27 δισ. Ευρώ.

Σε δημοσιευμένη βάση, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 212 εκατ. Ευρώ από τα 261 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως η ζήτηση παραμένει ισχυρή και ενώ η εφοδιαστική αλυσίδα και οι προκλήσεις του πληθωρισμού παραμένουν, η εταιρεία είναι σίγουρη ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους για το 2022 και να συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο αναφορικά με τους μακροπρόθεσμους στόχους.

close menu