Τεχνολογίες

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο «Καινοτόμες τεχνολογίες που δημιουργήθηκαν στην εποχή του COVID-19»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Καινοτόμες τεχνολογίες που δημιουργήθηκαν στην εποχή του COVID-19Innovative technological methods emerging in the COVID-19 era»), που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος», στο πλαίσιο υλοποίησης της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού έργου OSIRIS  (https://projects2014-2020.interregeurope.eu/osiris/).

Το webinar αποτέλεσε το δεύτερο κατά σειρά σε έναν κύκλο επιμορφωτικών δράσεων σχετικών με την Ανοιχτή Καινοτομία στην περίοδο της πανδημίας του COVID-19 και μεταδόθηκε ζωντανά στο κανάλι του OSIRIS στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCpZTN3YmJgftGyfFgLR1QNQ/featured).

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο καθηγητής κος Χρυσόστομος Στύλιος, παρουσίασε  δράσεις και καλές πρακτικές που αφορούν την Ανοιχτή Καινοτομία και ιδιαίτερα τη σημασία τους για τη Δυτική Ελλάδα.  Στη συνέχεια, ο Δημήτριος Τσώλης αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών επικεντρώθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα τεχνολογίας Blockchain, εστιάζοντας στα NFTs και στο πώς η πανδημία ενίσχυσε το “Digital Original” Trading. Η κα. Βασιλική Λιάγκου επίκουρη καθηγήτρια, του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέλυσε ζητήματα Κυβερνοασφάλειας και Ηλεκτρονικού Απορρήτου, εστιάζοντας στα διδάγματα και παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την ευρύτατη χρήση του διαδικτύου την περίοδο της πανδημίας του COVID-19.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε Εικονική Στρογγυλή Τράπεζα (Virtual Round Table) με συντονιστή τον καθ. Χρυσόστομο Στύλιο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τα όσα παρουσίασαν και να αναλύσουν περαιτέρω τα πιο κρίσιμα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τις παρουσιάσεις τους.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν ιδιαίτερα ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τους ομιλητές να απαντούν ζωντανά στις ερωτήσεις των θεατών μέσω εφαρμογής chat.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το webinar σε μαγνητοσκόπηση πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=a1A2OfdMGlk

Περισσότερες πληροφορίες για το webinar μπορείτε να βρείτε εδώ: https://projects2014-2020.interregeurope.eu/osiris/events/event/5326/innovative-technologies-emerging-during-the-pandemic/?fbclid=IwAR32cR5cq9xVp6kGe6jboO-XY9aikmO5I2Di8QHgpOwDV17KO_I34ka9SKA

Το έργο OSIRIS συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe και είναι μια πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο να προωθήσει την Ανοικτή και Κοινωνική Καινοτομία λειτουργώντας σε ένα πανευρωπαϊκό περιβάλλον, στα πλαίσια του οποίου έχουν προκύψει Σχέδια Δράσης και νέες περιφερειακές πολιτικές που συνεισφέρουν στην άνθιση συνεργατικών και περιφερειακών συστημάτων καινοτομίας.

close menu