Τεχνολογίες

Κυβερνοεπίθεση σε έγγραφα του εμβολίου της BioNTech

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προέβη σε δηλώσεις

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech δήλωσε την Τετάρτη ότι εντόπισε «παράνομη πρόσβαση» στα έγγραφα που σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19 που αναπτύσσει με την Pfizer, μετά από κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση και έγκριση φαρμάκων, ιατρικών συσκευών και εμβολίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι έγινε στόχος κυβερνοεπιθέσεων.

Από την πλευρά της BioNTech έγινε γνωστό ότι :
«Σήμερα, ενημερωθήκαμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση και ότι σε ορισμένα έγγραφα που σχετίζονται με την υποβολή του υποψήφιου εμβολίου COVID-19 της Pfizer και της BioNTech… εντοπίστηκε παράνομη πρόσβαση.» Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί, σε σχέση με αυτό το περιστατικό, και δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη.

Η BioNTech είπε ότι περιμένει τώρα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο EMA δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, λέγοντας μόνο ότι ερευνά το συμβάν με τη βοήθεια της επιβολής του νόμου.

«Ο EMA δεν μπορεί να παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Περισσότερες πληροφορίες θα διατεθούν σύντομα», ανέφερε σε δήλωση.

close menu