Χρηματοδοτήσεις

Κομισιόν: «Ναι» στην χρήση του Ταμείου Ανάκαμψης για ενίσχυση των υποδομών LNG

Το πράσινο φως στις χώρες μέλη της Ε.Ε. έδωσε η Κομισιόν να χρησιμοποιήσουν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να ενισχύσουν την παραγωγική τους ικανότητα σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), όπως ανέφερε ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ενέργεια Πάολο Τζεντιλόνι.

Οι χώρες μέλη θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουν να αγοράσουν πλατφόρμες και μονάδες LNG, σύμφωνα με τον Επίτροπο. Η κατασκευή νέων υποδομών για την εισαγωγή πρόσθετης ποσότητας LNG στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ε.Ε. να απεξαρτηθεί από την ρωσική ενέργεια.

Ο Τζεντιλόνι ανέφερε ακόμη ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει μία μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας μετά το καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι οι νέοι κανονισμοί θα είναι περισσότερο προσαρμοσμένοι στις ανάγκες και στους στόχους κάθε χώρας ξεχωριστά.

Στόχος της Κομισιόν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ομιλία του στην Ιταλία, είναι να καταστήσει τα όρια δανεισμού μετά τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου πιο ευέλικτα και λιγότερο ασαφή.

Τον περασμένο μήνα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συμφώνησαν να προχωρήσουν σταδιακά στην αλλαγή των δημοσιονομικών πολιτικών τους, από πιο υποστηρικτικές φέτος σε πιο ουδέτερες έως το 2023.

close menu