Προϊόντα-Υπηρεσίες

Η TCL Communication παρουσίασε τις έξυπνες οθόνες της στο Mobile World Congress στην Σαγκάη

Στο Mobile World Congress στην Σαγκάη (MWCS), ο παγκόσμιος γίγαντας στις ηλεκτρονικές συσκευές, TCL Communication, πρόσφερε στο κοινό μια συνεδρία με τίτλο “Το μέλλον των έξυπνων οθονών της επόμενης γενιάς”. Η συζήτηση συντονίστηκε από τον Ben Wood, Κορυφαίο Αναλυτή & Διευθυντή Μάρκετινγκ της CCS Insight, και συγκέντρωσε ειδικούς σε θέματα οθόνης από την TCL Communication, την TCL China Star Optoelectronics Technology Co., Ltd (TCL-CSOT), την DXOMARK Image Labs και την Pixelworks Inc. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε βασικά ζητήματα γύρω από το μέλλον των οθονών και τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των πολύμορφων ευέλικτων οθονών, των τάσεων στις πολλαπλές οθόνες, καθώς και των οπτικών βελτιώσεων και των τεχνολογιών για τη φροντίδα των ματιών.

Οι έξυπνες οθόνες ξανά στο προσκήνιο
Καθώς η ανάπτυξη νέων ιδεών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καινοτομίες στις οθόνες, η TCL Communication, από την ίδρυσή της, υιοθετεί μια στρατηγική που μεγιστοποιεί τις επενδύσεις στην καινοτομία των έξυπνων οθονών.

“Οι οθόνες είναι το δεύτερο πιο ακριβό στοιχείο ενός τηλεφώνου, αλλά οι καταναλωτές συχνά παραβλέπουν τη σημασία μιας εξαιρετικής οθόνης,” δήλωσε ο Stefan Streit, υπεύθυνος του Global Marketing της TCL Communication. “Στην TCL Communication, η Έξυπνη Οθόνη ήταν ανέκαθεν ο πυρήνας της στρατηγικής στις συσκευές μας, όχι μόνο λόγω της σημασίας της οπτικής τεχνολογίας, αλλά και λόγω του σημαντικού της ρόλου στην καινοτομία των συσκευών. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών, μεγιστοποιήσαμε τις επενδύσεις μας στην έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών γύρω από την οπτική ενίσχυση, την προστασία των ματιών, τις πολλαπλές ευέλικτες οθόνες, αλλά και τη συνεργασία πολλαπλών οθονών. Με τους κορυφαίους συνεργάτες μας, είμαστε σε θέση και ενσωματώσουμε και να εξασφαλίσουμε κορυφαίες καινοτομίες οθόνης σε κάθε μας συσκευή, προσφέροντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαμβάνουν τις τελευταίες καινοτομίες σε προσιτές τιμές.’’

Καινοτομίες οθόνης σε συνεργασία με τους ηγέτες του χώρου
Για να εξασφαλίσει την καινοτομία των έξυπνων οθονών της, η TCL Communication συνεργάζεται στενά με πρωτοπόρους και ειδικούς του χώρου για την περαιτέρω βελτίωση της οπτικής ποιότητας και της εμπειρίας των καταναλωτών.

«Οι τεχνολογίες πίσω από την οθόνη είναι σημαντικές, αλλά πρέπει επίσης να επικεντρωθούμε στο πώς οι έξυπνες οθόνες μπορούν να συνδυαστούν με τις ανάγκες των καταναλωτών και να ικανοποιήσουν την εμπειρία χρήσης τους», δήλωσε ο Steve Kim, OLED Expert στο TCL-CSOT. «Για οποιαδήποτε έξυπνη οθόνη, είτε πρόκειται για τηλεοράσεις, οθόνες σε οχήματα οδήγησης ή ακουστικά AR/VR, πρέπει να επικεντρωθούμε σε τρία βασικά στοιχεία: του σχεδιασμού, της απόδοσης και της λειτουργίας, εξασφαλίζοντας όσο γίνεται χαμηλότερες τιμές. Πιστεύουμε ότι όσο οι οθόνες εξελίσσονται, θα τείνουν να αυτοματοποιούνται και να υποστηρίζουν λειτουργίες AR και VR. Οι έξυπνες οθόνες στο αυτοκίνητο θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο με βάση τις ανάγκες των χρηστών. “

Με την αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου, τα κινητά δεν είναι πλέον «τηλέφωνα». Καθώς το 75% των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας καθοδηγείται από περιεχόμενο βίντεο, η οπτική ποιότητα της διεπαφής ανθρώπου-μηχανής καθίσταται ακόμη πιο σημαντική», δήλωσε ο Ting Xiong, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Pixelworks. «Για την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με ασυνέπειες συσκευών και ελλείψεις στις οθόνες, ήδη από το 2018, συνεργαστήκαμε στενά με την TCL Communication για να αναπτύξουμε μια ανεξάρτητη σειρά επεξεργαστών οθόνης, τον επεξεργαστή Pixelworks i3, για τη βελτιστοποίηση των εμπειριών προβολής βίντεο για κινητά. Φέτος, σκοπεύουμε να βελτιστοποιήσουμε το κομμάτι του gaming στα κινητά με τον επεξεργαστή Pixelworks i6, τον πρώτο ανεξάρτητο επεξεργαστή οθόνης με τεχνολογία AI. Μαζί με την TCL, στην Pixelworks πιστεύουμε πως με τέτοιες καινοτομίες, η ποιότητα των συσκευών συνεχώς θα βελτιώνεται ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες των καταναλωτών.

«Η αξιολόγηση οθόνης της DXOMARK βασίζεται σε αντικειμενική μέτρηση γύρω από τα χαρακτηριστικά ποιότητας της οθόνης και τις αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις χρήσης όπου η οθόνη κάνει τη διαφορά στην εμπειρία του χρήστη.» δήλωσε ο François Grandclerc, Επικεφαλής σε ζητήματα ποιότητας οθονών στην DXOMARK. «Με νέες περιστρεφόμενες και ευέλικτες οθόνες, η δυναμική προσαρμογή περιεχομένου στο μέγεθος της οθόνης είναι απαραίτητη για τις νέες συσκευές. Επιπλέον, εστιάζουμε στο πώς η ομαλότητα της οθόνης και της αφής επηρεάζουν την εμπειρία των χρηστών κατά την χρήση της οθόνης, αλλά και το gaming, καθώς και την ομαλή ροή σε βίντεο και απόδοση οθόνης κατά τη ροή περιεχομένου HDR. Το φαινόμενο κβαντοποίησης γύρω από την ευκρίνεια, το χρώμα, την προσαρμογή της φωτεινότητας δοκιμάζεται επίσης για να εξασφαλιστεί η απόλυτη ποιότητα οθόνης.»

Τέσσερις Βασικοί Πυλώνες στην Καινοτομία Οθόνης
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις έξυπνες οθόνες, ο Stefan Streit επισήμανε τέσσερις βασικούς τομείς εστίασης για την ανάπτυξη της τεχνολογίας οθόνης της TCL:

1. Οπτική Βελτίωση
Ως ηγέτης της τεχνολογίας οθόνης, η TCL βελτιώνει συνεχώς την καινοτομία οθόνης αναβαθμίζοντας το υπάρχον λογισμικό της και εφευρίσκοντας νέες τεχνολογίες, με σκοπό να προσφέρει στους χρήστες οπτικές εμπειρίες που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα την νέα τεχνολογία οθόνης NXTVISION 2.0, η οποία προσφέρει δυνατότητες όπως η αποτύπωση του πραγματικού τόνου του δέρματος και οι οπτικές βελτιώσεις AI για πιο ευκρινείς λεπτομέρειες οθόνης, παρέχοντας εξαιρετική οπτική εμπειρία σε προσιτή τιμή. Η εταιρεία έχει επίσης εξοπλίσει την τελευταία σειρά smartphone της, τη σειρά TCL 20, με την τεχνολογία οθόνης NXTVISION 2.0.

2. Φροντίδα και Προστασία των Ματιών
Η τεχνολογία NXTVISION παρέχει στους καταναλωτές όχι μόνο εξαιρετική οπτική απόλαυση, αλλά και τεχνολογίες φροντίδας ματιών σε ανταγωνιστικές τιμές. Διαθέτει πιστοποίηση TÜV Rheinland για χαμηλό blue-light καθώς και διάφορες λειτουργίες φροντίδας των ματιών. Η τελευταία τεχνολογία της εταιρείας NXTVISION 2.0 θα προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες βελτίωσης της φροντίδας των ματιών, όπως βελτιωμένη προσαρμοστικότητα στη φωτεινότητα.

Οι οθόνες που δεν εκπέμπουν φως είναι μια από τις καλύτερες οθόνες προστασίας των ματιών, αλλά η μόνη επιλογή στην αγορά είναι η τεχνολογία e-ink, η οποία παράγει μόνο εικόνες σε περιορισμένους χρωματικούς τόνους. Το NXTPAPER, μια αποκλειστική τεχνολογία της TCL, από την άλλη πλευρά, προσφέρει οπτική απεικόνιση σε όλους τους χρωματικούς τόνους για βίντεο που δεν κουράζουν τα μάτια, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το ίδιο επίπεδο άνεσης με τα προγράμματα ανάγνωσης e-ink. Η τεχνολογία NXTPAPER επιτρέπει 25% υψηλότερη αντίθεση από τα περισσότερα tablet e-ink, αλλά παρέχει επίσης 65% περισσότερη απόδοση από τις τυπικές οθόνες LCD. Η TCL μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της tablet χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NXTPAPER στη CES.

3. Πολυμορφική Ευέλικτη Οθόνη
Ο Ben Wood, Κορυφαίος Αναλυτής στη CCS Insight και συντονιστής της συζήτησης σημείωσε: «Με τις νέες τεχνολογίες οθόνης, τα smartphone αλλάζουν μορφή. Τα πτυσσόμενα smartphone αρχίζουν να εμφανίζονται, με έναν αυξανόμενο αριθμό προϊόντων να κυκλοφορούν στην αγορά ή να βρίσκονται υπό σχεδιασμό.» Συνέχισε: «Οι κατασκευαστές ετοιμάζονται για μια νέα εποχή σχεδιασμού smartphone και ο κόσμος των smartphone δεν περιορίζεται σε ένα μόνο επίπεδο».
Για να ενισχύσει τις πρωτοποριακές καινοτομίες, η TCL εισάγει πτυσσόμενες και περιστρεφόμενες συσκευές με ενσωματωμένη τεχνολογία TCL-CSOT. Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριλαμβάνονται η ιδέα ενός πτυσσόμενου tablet που παρουσιάστηκε πέρυσι, καθώς και μια OLED Scrolling Οθόνη 17 ιντσών πάχους μόλις 0,18 mm. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει στην Έκθεση CES 2021 ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει φέτος το πρώτο τηλέφωνο σε foldable ή rollable μορφή.

4. Συνεργασία Πολλαπλών Οθονών
Η TCL είναι αφοσιωμένη στην εξασφάλιση μιας ισχυρής ολοκλήρωσης στις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να λειτουργούν ομαλά όταν συνεργάζονται. Ακολουθώντας τη στρατηγική AI x IoT, η TCL αναπτύσσει ένα πιο έξυπνο οικοσύστημα συσκευών για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Οι δυνατότητες συνεργασίας πολλαπλών οθονών θα επιτρέψουν στους χρήστες συσκευών TCL να γίνουν οι πρώτοι που θα βιώσουν εμπειρίες μεταξύ των οθονών, που θα μπορούν να αλληλεπιδρούν απρόσκοπτα και ταυτόχρονα με τα smartphone, τις τηλεοράσεις, τους υπολογιστές τους, καθώς και μελλοντικές τεχνολογικές καινοτομίες όπως η near-to-eye οθόνη, έξυπνες οθόνες ψυγείου, έξυπνοι καθρέφτες και άλλα.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να επισκεφθείτε: https://www.youtube.com/watch?v=EifRHDJcV44&feature=youtu.be

close menu