Επιχειρήσεις

Η Sunlight Group εξαγόρασε το 100% της Triathlon Battery Solutions

Η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, προέβη στην εξαγορά του 100% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Αυστραλιανής θυγατρικής εταιρείας Triathlon Battery Solutions Pty Ltd, μέσω της θυγατρικής της, Triathlon International GmbH.

Η Triathlon Battery Solutions Pty Ltd ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Έκτοτε, η εταιρεία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα, κέρδισε σημαντικά μερίδια αγοράς στις βασικές αγορές δραστηριοποίησής της, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Σήμερα, είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους προμηθευτές προηγμένων και καινοτόμων μπαταριών λιθίου παγκοσμίως.

Με έδρα το Σίδνεϊ, η εταιρεία δραστηριοποιείται στις πωλήσεις μπαταριών, φορτιστών και άλλων εξαρτημάτων. Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας εστιάζει στην συντήρηση με επίκεντρο τις ανάγκες του πελάτη, εξυπηρέτηση και επισκευή των προϊόντων. Επιπλέον, η Triathlon Australia προσφέρει λύσεις ενοικίασης μπαταριών, refurbishment μπαταριών και εξατομικευμένης συναρμολόγησης για μπαταρίες μολύβδου-οξέος.

O Holger Aschke, USA and APAC Business Development Executive Director, δήλωσε: “Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ισχυρή τοπική παρουσία της Sunlight Group στην Αυστραλία και την ευρύτερη περιοχή. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην απόφασή μας να ενισχύσουμε το μερίδιό μας αποκτώντας πλήρη ιδιοκτησία της Triathlon Battery Solutions Pty Ltd. Πιστεύουμε ότι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προσφέρει ιδιαίτερα ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης και μια αγορά που θα διαμορφωθεί από τις προηγμένες λύσεις λιθίου που προσφέρουμε. Ειδικότερα, βλέπουμε εξαιρετικές ευκαιρίες στην Αυστραλία στον τομέα των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για ανανεώσιμες πηγές, τις οποίες σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια, μέσω του ξεχωριστού χαρτοφυλακίου προϊόντων και λύσεων που διαθέτουμε.”

Η εξαγορά του 100% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Triathlon Battery Solutions Pty Ltd αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη στρατηγική της Sunlight για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ομίλου που έχει στόχο την καθιέρωση ως παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και στατικές εφαρμογές. Ως Μία Εταιρεία, η Sunlight Group και οι θυγατρικές της δίνουν έμφαση σε μια προσέγγιση λειτουργιών που βασίζεται περισσότερο στις πλατφόρμες, αξιοποιώντας παράλληλα τις συνέργειες στις πωλήσεις, την αποθήκευση και τη συναρμολόγηση προς όφελος των πελατών, των μετόχων, των εμπλεκόμενων μερών και των περισσότερων από 3.200 εργαζομένων της Sunlight Group.

close menu