Προϊόντα-Υπηρεσίες

Η νέα έκδοση του Microsoft Teams είναι πιο γρήγορη και θα έχει AI CoPilot

Η νέα έκδοση του Microsoft Teams μόλις ανακοινώθηκε για Windows και Mac, είναι έως και δύο φορές πιο γρήγορη και χρησιμοποιεί 50% λιγότερη μνήμη, σύμφωνα με τη Microsoft. Αυτό είναι καλά νέα για όσους χρησιμοποιούν ήδη το Teams, το οποίο ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό και αργό σε παλαιότερους υπολογιστές. Η εγκατάσταση του νέου Microsoft Teams θα είναι ως τρεις φορές πιο γρήγορη και η εκκίνηση ή η συμμετοχή σε συναντήσεις δύο φορές πιο γρήγορη, με την εφαρμογή να καταλαμβάνει πλέον 70% λιγότερο χώρο στο δίσκο.

Οι βελτιώσεις αυτές οφείλονται στην αλλαγή της τεχνολογίας βάσης του Teams από το Electron στο Microsoft’s Edge WebView2. Η Microsoft έχει επίσης μεταβεί στη βιβλιοθήκη React JavaScript και έχει εστιάσει στη βελτίωση του σχεδιασμού του Microsoft Teams με το Fluent design language system για αρκετές βελτιώσεις στο UI.

Η νέα έκδοση του Teams βρισκόταν σε προεπισκόπηση εδώ και μήνες, αλλά κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου έλειπαν κάποιες λειτουργίες που η Microsoft έχει προσθέσει τώρα στην τελική έκδοση. “Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο από την έναρξη του νέου Teams σε δημόσια προεπισκόπηση”, δήλωσε ο υπεύθυνος του προϊόντος, Anupam Pattnaik. Επίσης η νέα έκδοση του Teams δεν ήταν διαθέσιμη αρχικά για τους χρήστες Mac κατά τη διάρκεια της προεπισκόπησης, αλλά με την τελική έκδοση για macOS, υπάρχουν επίσης βελτιώσεις για τις συσκευές της Apple. “Βλέπουμε επίσης σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης στο Mac, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για ταχύτερη μετάβαση μεταξύ συνομιλιών και καναλιών και πρόσβαση σε σχετικές πληροφορίες”, δήλωσε ο Pattnaik

Το νέο Microsoft Teams θα περιλαμβάνει και τον νέο ΑΙ Copilot της εταιρείας και με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να συνοψίσετε συσκέψεις, να διαβάσετε στοιχεία ενεργειών και να αποφύγετε μεγάλα νήματα συνομιλιών για να φτάσετε στα βασικά σημεία.

Οι εταιρικοί χρήστες του Microsoft Teams θα ξεκινήσουν άμεσα να βλέπουν την ανακοίνωση της αναβάθμιση στο νέο πρόγραμμα-πελάτη Teams και αυτή θα γίνει η προεπιλεγμένη εφαρμογή στο εταιρικό κανάλι διάθεσης τον Δεκέμβριο.

close menu