Υπηρεσίες

Η IWG προσθέτει νέα κέντρα στην Αθήνα με την επωνυμία HQ

Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας HQ είναι η νέα εντυπωσιακή και οικονομικα προσιτή λύση που προσφέρει η IWG, περιλαμβάνοντας όλα όσα χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα.

Η IWG, ο μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο, με επωνυμίες όπως η Spaces και η Regus, ανοίγει δύο νέους χώρους εργασίας, υψηλής τεχνολογίας, στην Αθήνα, υπό το brand HQ, αυτή τη φορά, καθώς η ζήτηση για υβριδική εργασία αυξάνεται ραγδαία.

Η προσθήκη των δύο νέων τοποθεσιών της IWG στην Ομόνοια και την Κυψέλη, στην Αθήνα, έρχεται έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας για την επίτευξη τριμηνιαίων εσόδων ρεκόρ και ταχείας ανάπτυξης του δικτύου της, με την προσθήκη 867 νέων τοποθεσιών κατά τη διάρκεια του 2023.

Η Ομόνοια και η Κυψέλη είναι ταχέως αναπτυσσόμενες περιοχές για επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην Αθήνα. Η ζήτηση για χώρους εργασίας σε αυτές τις περιοχές αναπτύσσεται δυναμικά, με τον αριθμό των αιτημάτων για τις υπηρεσίες της IWG να αυξάνεται συνεχώς.

Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω κτιρίων αποφάσισαν να επενδύσουν στην πλατφόρμα της IWG για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση του χώρου τους αξιοποιώντας την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για υβριδική εργασία. Με ετήσιες επενδύσεις περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ (50 εκατομμύρια λίρες) στην πλατφόρμα της, η IWG παρέχει στους συνεργάτες της πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας, καθώς και υποστήριξη στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση. Παράλληλα αναλαμβάνει πλήρως την υλοποίηση στρατηγικής και τακτικών πωλήσεων, μάρκετινγκ αλλά και τη συνολικότερη λειτουργία του κέντρου. αλλά και δυνατότητες για πωλήσεις και μάρκετινγκ.

Οι νέες τοποθεσίες HQ θα περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις όπως ιδιωτικά γραφεία, αίθουσες για meetings, κοινόχρηστους χώρους εργασίας και δημιουργικούς χώρους. Αυτές οι τοποθεσίες που βρίσκονται στην Ομόνοια και την Κυψέλη είναι μέρος μιας προσπάθειας της IWG να ανταποκριθεί στην έντονα αυξανόμενη ζήτηση για χώρους υβριδικής εργασίας υψηλής ποιότητας στην περιοχή. Με την προσφορά υψηλής ποιότητας γραφείων σε αυτές τις τοποθεσίες, η IWG δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να ζήσουν την εμπειρία μιας πόλης “15 λεπτών”, επιτρέποντας στους εργαζομένους να εργάζονται κοντά στα σπίτια τους χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Το να μειώνουν τον χρόνο μετακίνησης τους μεταξύ του χώρου εργασίας καιτου σπιτιού τους οδηγεί και σε μεγαλύτερη εξοικονόμηση εκπομπών άνθρακα και πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής για τους εργαζόμενους.

Τα κτίρια θα παρέχουν χώρο σε ήδη εδραιωμένες εταιρείες καθώς και start-ups από μια ποικιλία κλάδων, συμπεριλαμβανομένων και τοπικών επιχειρήσεων,.

Με την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης καθώς οι εταιρείες κάθε μεγέθους υιοθετούν την υβριδική εργασία μακροπρόθεσμα, προβλέπεται ότι το 30% των εμπορικών ακινήτων θα είναι ευέλικτοι χώροι εργασίας έως το 2030. Με την IWG, οι συνεργάτες της μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα, ενώ θα τους παρέχεται υποστήριξη από την τεράστια εμπειρία της IWG. Η υβριδική εργασία προσφέρει στις εταιρείες μια σημαντικά μικρότερη βάση κόστους με μέση εξοικονόμηση 10.500 ευρώ (9.000 λίρες) ανά εργαζόμενο.

Η IWG είναι ο κορυφαίος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο, διαθέτοντας 4.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 120 χώρες, με τα μέλη της να έχουν πρόσβαση σε όλες τις τοποθεσίες και τις επιχειρηματικές υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής της IWG.

Καθώς η συνεχής μετάβαση προς την υβριδική εργασία επιταχύνεται, η δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εκθετική, με 1,2 δισεκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως και μια αγορά αξίας άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (£1,57 τρισεκατομμυρίων) σύμφωνα με εκτιμήσεις. Τα συμβατικά γραφεία θα συνεχίσουν να μειώνονται καθώς οι επιχειρήσεις απαιτούν λιγότερο χώρο και αναζητούν ευέλικτους χώρους εργασίας. Το 2023, η IWG υποδέχτηκε εκατοντάδες νέες εταιρείες, εκ των οποίων το 83% έχουν αναδειχθεί στο Fortune 500.

Ο Mark Dixon, CEO & Ιδρυτής της IWG, σχολίασε: “Με το πρόσφατο άνοιγμα νέων χώρων εργασίας, εδραιώνουμε μια πιο ισχυρή και αναγκαία παρουσία στην Αθήνα. Ως ένας σημαντικός επιχειρηματικός κόμβος, αυτές οι κεντρικές τοποθεσίες στην πόλη είναι ένα φανταστικό μέρος ώστε να ενισχύσουμε τα σχέδια επέκτασής μας. Η ανάγκη για ευέλικτους χώρους εργασίας υψηλής ποιότητας συνεχίζει να αυξάνεται καθώς η υβριδική εργασία γίνεται η νέα κανονικότητα.”

“Η επέκταση του δικτύου μας σε Ομόνοια και Κυψέλη έρχεται σε μια περίοδο που όλο και περισσότερες εταιρείες ανακαλύπτουν ότι η ευέλικτη εργασία βελτιώνει την ευημερία και την ικανοποίηση των εργαζομένων, ενώ βοηθά το περιβάλλον. Το μοντέλο του χώρου εργασίας μας έχει αποδειχθεί επίσης ότι αυξάνει την παραγωγικότητα και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ή/και να μειώσουν τα έξοδά τους σημαντικά.”

Αλέξανδρος Κουδούνας, Γενικός Διευθυντής της IWG για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η επέκταση του multi-brand της IWG σχεδιάστηκε για να προσελκύσει κάθε είδους επιχείρηση και επιχειρηματία. Η IWG δημιουργεί προσωπική, οικονομική και στρατηγική αξία για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, από τις πιο εντυπωσιακές και γνωστές εταιρείες στον πλανήτη, έως μεμονωμένους επιχειρηματίες και την επόμενη γενιά ηγετών της βιομηχανίας. Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονται τη δύναμη της ευέλικτης εργασίας για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, την αποτελεσματικότητα, την ευελιξία και την εγγύτητά τους στην αγορά.

close menu