Τηλεπικοινωνίες

Η ΙΒΜ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη στις τηλεπικοινωνίες

IBM και GSMA προχώρησαν στην σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την υιοθέτηση λύσεων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI) στις τηλεπικοινωνίες μέσω ενός αποκλειστικού προγράμματος, του πρώτου σε μια νέα σειρά που αναπτύχθηκε από το εκπαιδευτικό τμήμα GSMA Advance για να προετοιμάσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για στελέχη τηλεπικοινωνιών και θα εξοπλίσει τα μέλη της GSMA με δεξιότητες και γνώσεις ώστε να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το GenAI χρησιμοποιώντας την AI της IBM και την πλατφόρμα δεδομένων watsonx. Τα μέλη θα έχουν πρόσβαση στο IBM watsonx μέσω του προγράμματος GSMA Foundry Generative AI, το οποίο παρέχει μια πλατφόρμα για να εξερευνήσουν συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας για τη βιομηχανία και τελικά να βελτιώσουν την κατανομή του κόστους, την αύξηση των εσόδων και να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών.

Οι δύο οργανισμοί πιστεύουν ότι η GenAI διαθέτει «τεράστιες δυνατότητες» για τη βελτίωση όλων των τρόπων λειτουργίας και αφοσίωσης των πελατών, συμπεριλαμβανομένης της εξυπηρέτησης πελατών, της βελτιστοποίησης πληροφορικής και δικτύου.

Εκδημοκρατισμός των τηλεπικοινωνιών

Ο Alex Sinclair CTO της GSMA είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη παρέχει τόσο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών όσο και στην κοινωνία τεράστιες ευκαιρίες, αλλά πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να εκδημοκρατιστεί η τεχνολογία για να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέρη θα ωφεληθούν εξίσου.

«Η πρόσβαση των χρηστών σε εργαλεία και γνώσεις τεχνητής νοημοσύνης, παράλληλα με τις απαραίτητες δεξιότητες, πρόσβαση και εκπαίδευση, είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου», πρόσθεσε.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα GSMA Advance, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που καλύπτουν θεμελιώδεις αρχές τεχνητής νοημοσύνης έως εξειδικευμένες εφαρμογές στις τηλεπικοινωνίες, θα πραγματοποιηθεί σε πέντε γραφεία της IBM στα ΗΑΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα. Θα είναι επίσης διαθέσιμο ένα διαδικτυακό πρόγραμμα.

Τα μαθήματα κατάρτισης του GSMA Advance καλύπτουν τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η πολιτική φάσματος και το GSMA Open Gateway.

TAGS:

close menu