Επιχειρήσεις

Η IBM ανακοινώνει νέο AI Venture Fund ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων

Η IBM ανακοίνωσε την έναρξη ενός επενδυτικού κεφαλαίου ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την επιτάχυνση της χρήσης των νέων τεχνολογιών για τις επιχειρήσεις. Το ταμείο θα επικεντρωθεί κυρίως στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις σε μια σειρά εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, από Startups πρώιμου σταδίου έως σε εταιρείες σε ανάπτυξη, και όπως αναμενόταν θα εστιάσει στην γλωσσική ΑΙ.

Η IBM επικεντρώνεται κυρίως σε λύσεις εταιρικού επιπέδου για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της, όπως η πλατφόρμα Watson X και οι σχετικές υπηρεσίες cloud. Σύμφωνα με τον Rob Thomas, ανώτερο αντιπρόεδρο της IBM, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης θα αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για την παραγωγικότητα και την κερδοφορία καθ ‘όλη τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας για την εταιρεία.
«Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να ξεκλειδώσει σχεδόν 16 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Με την έναρξη του IBM Enterprise AI Venture Fund, ανοίγουμε ένα άλλο κανάλι για να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης σε απτά, θετικά αποτελέσματα για την IBM και τις εταιρείες στις οποίες επενδύουμε», αναφέρει.

close menu