Τηλεπικοινωνίες

Η FiberGrid καλεί τους παρόχους για πιλοτική χρήση του νέου δικτύου οπτικών ινών

Στόχος της FiberGrid είναι να ξεκινήσει την εμπορική εκμετάλλευση του δικτύου της το τέταρτο τρίμηνο του έτους, όταν οι εν δυνάμει χρήστες θα φτάσουν τις 500.000

Η εταιρεία FiberGrid, θυγατρική της ΔΕΗ με δραστηριότητες στις τηλεπικοινωνίες, απέστειλε επιστολή στους παρόχους ΟΤΕ, Nova, Vodafone και Inalan, προσκαλώντας τους να αξιοποιήσουν πιλοτικά το νέο δίκτυο οπτικών ινών Fiber to the Home (FTTH) που έχει αναπτύξει σε οκτώ δήμους της Αττικής.

Η προσφορά περιλαμβάνει τη μίσθωση σκοτεινής οπτικής ίνας, πάνω στην οποία οι πάροχοι μπορούν να αναπτύξουν τις δικές τους υπηρεσίες, καθώς και την παροχή υπηρεσίας bitstream μέσω οπτικής ίνας, με δυνατότητα προσφοράς ταχυτήτων μετάδοσης έως 2,5 Gbps. Αυτή η ταχύτητα είναι η υψηλότερη που προσφέρεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, ξεπερνώντας τις ταχύτητες 1 Gbps που προσφέρουν άλλοι πάροχοι.

Η δωρεάν πιλοτική χρήση απευθύνεται σε περίπου 150.000 εν δυνάμει χρήστες και θα διαρκέσει για μερικούς μήνες. Στόχος της FiberGrid είναι να ξεκινήσει την εμπορική εκμετάλλευση του δικτύου της το τέταρτο τρίμηνο του έτους, όταν οι εν δυνάμει χρήστες θα φτάσουν τις 500.000. Η ανάπτυξη του δικτύου προχωρά τόσο στην Αττική όσο και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

close menu