Τεχνολογίες

Η ESET ενισχύει το έργο του ΣΠΑΒΟ για μια κοινωνία πιο ασφαλή και χωρίς βία

Ισχυρό λογισμικό Endpoint Security προσέφερε η εταιρία κυβερνοασφάλειας ESET Hellas & Cyprus στο Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) της Κύπρου για να προστατέψει την online επικοινωνία και τα προσωπικά δεδομένα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που καταφεύγουν σε αυτόν, αλλά και των ανθρώπων που επικοινωνούν με το σύνδεσμο για να καταγγείλουν ή να αναφέρουν τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με τον ΣΠΑΒΟ, από τις 9 Μαρτίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, η Γραμμή Βοήθειας του 1440 δέχθηκε 2.075 κλήσεις από τις οποίες το 70% αφορούσαν καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο, αύξηση  της τάξης του 47% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα τον προηγούμενο χρόνο.

“Για πολλές γυναίκες και παιδιά το σπίτι μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη ζωή τους. Ο περιορισμός λόγω του COVID-19 αυξάνει τη συχνότητα και την ένταση της βίας κατά γυναικών και παιδιών. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να ξέρουμε ότι η online επικοινωνία μας και τα δεδομένα των θυμάτων και των ατόμων που απευθύνονται στον ΣΠΑΒΟ για να καταγγείλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι απόλυτα προστατευμένα χάρη στην υψηλή τεχνολογία που εξασφαλίζει δωρεάν η ESET στον Σύνδεσμο” όπως ανέφερε η Διευθύντρια του Οργανισμού, Δρ. Άντρη Ανδρονίκου.

Ο ΣΠΑΒΟ προσφέρει συμβουλευτική, στήριξη, καθοδήγηση και πληροφόρηση όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις, επικοινωνεί με ηλεκτρονικά μηνύματα (email) αλλά και με μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook Messenger και Live Chat.

Οι online επιθέσεις προς εκείνους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους” αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ESET Middle East, Hellas & Cyprus Νεόφυτος Νεοφύτου. “ Η πολυβραβευμένη λύση ESET Endpoint Protection Advanced αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις για πολυεπίπεδη προστασία από απειλές στο διαδίκτυο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η τεχνολογία αιχμής της ESET θα εξασφαλίσει ισχυρότατη προστασία στο σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο του ΣΠΑΒΟ”.

close menu