Υποδομές

Η ΔΕΗ “καλύπτει” με οπτικές ίνες το Περιστέρι μέσα από το “end-to-end” δίκτυο της Adtran

Η ΔΕΗ θα χρησιμοποιήσει την ευρυζωνική λύση οπτικών ινών από άκρο σε άκρο (end-to-end) της Adtran για την υλοποίηση του πιλοτικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων χονδρικής διάθεσης στον δήμο Περιστερίου της Περιφέρειας Αττικής. Η ΔΕΗ επέλεξε την ανοιχτή, κατανεμημένη, πλατφόρμα πρόσβασης οπτικών ινών 10G της Adtran για την υλοποίηση της δικής της πιλοτικής υποδομής δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης.

Στην πρώτη φάση ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών της, η ΔΕΗ θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία παθητικού οπτικού δικτύου (PON) σε όλο το εύρος της υφιστάμενης υποδομής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για την παροχή των υπηρεσιών gigabit μέσω χονδρικής διάθεσης. Σε επόμενη φάση, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το ίδιο δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών για τη διάδοση εφαρμογών εκσυγχρονισμού ευφυών δικτύων και άλλων προηγμένων δικτύων με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και των λειτουργιών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Adtran είναι παγκόσμιος πάροχος ανοιχτών, κατανεμημένων λύσεων δικτύωσης και επικοινωνιών που εξασφαλίζουν φωνητικές και διαδικτυακές επικοινωνίες και επικοινωνίες δεδομένων και βίντεο σε οποιαδήποτε υποδομή δικτύου. Τις υπηρεσίες της Adtran εμπιστεύονται πάροχοι υπηρεσιών, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κρατικοί οργανισμοί και εκατομμύρια ιδιώτες παγκοσμίως.

close menu