Χρηματοδοτήσεις

Η Cube RM ολοκλήρωσε γύρο χρηματοδότησης ύψους 7 εκατ. ευρώ

Την ολοκλήρωση ενός επενδυτικού κύκλου Series A, ύψους 7 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε η Cube RM μια AI πλατφόρμα διαχείρισης προσφορών που βοηθά τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν, να υποβάλουν προσφορές και να κερδίσουν διαγωνισμούς παγκοσμίως. Της επένδυσης ηγήθηκε η Runa Capital, με συμμετοχή του υφιστάμενου επενδυτή Marathon Venture Capital.

Όπως αναφέρει η Marathon Venture Capital σε σχετική ανακοίνωση, η υποβολή προσφορών και η σύναψη συμβάσεων δημοσίου είναι η διαδικασία που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες κυβερνήσεις και δημόσιους οργανισμούς για να αυξήσουν τη διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες και να ασκήσουν πίεση στην τιμολογιακή πολιτική, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Τα τελευταία χρόνια, η διαδικασία απλοποιήθηκε με τις περισσότερες χώρες σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική να δημιουργούν online portals με τα έργα προς ανάθεση, καθιστώντας δυνατή την ανεύρεση και συλλογή τους σε μεγάλη κλίμακα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις όπως ο καθορισμός της σωστής τιμής για την προσφορά σε σχέση με την ποιότητα του προϊόντος, καθώς όλο και περισσότεροι διαγωνισμοί χρησιμοποιούν συνδυασμό κριτηρίων τιμολόγησης και ποιότητας και δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης μετά την υποβολή της προσφοράς.

Η Cube RM παρέχει μια αυτοματοποιημένη λύση για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία υποβολής προσφορών και στοχεύει κυρίως σε πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, με στόχο να επεκταθεί σύντομα σε άλλες βιομηχανίες. Η πλατφόρμα της Cube RM χρησιμοποιείται ήδη από εταιρείες όπως η Boston Scientific ($BSX), η Takeda ($TYO), η Bavarian Nordic ($BAVA) και άλλες εταιρείες Fortune 500.

Η πλατφόρμα Cube RM διευκολύνει τις επιχειρήσεις στο να:

-Ανακαλύψουν νέους διαγωνισμούς από διαδικτυακές πύλες παγκοσμίως

-Αξιολογήσουν τους διαγωνισμούς με χρήση τεχνολογιών NLP (Natural Language Processing)

-Προβλέψουν διαγωνισμούς προς δημοσίευση σε μελλοντικό χρόνο

-Συγκεντρώσουν τους διαγωνισμούς ως ευκαιρίες στο Salesforce.com

-Καθορίσουν τη βέλτιστη τιμή για να κερδίσουν χρησιμοποιώντας μοντέλα Machine Learning

-Διευκολύνουν την προετοιμασία και την υποβολή της προσφοράς

-Παρακολουθήσουν τον ανταγωνισμό και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μεθόδων στατιστικής και οικονομικής θεωρίας, οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης (Machine Learning) της Cube RM επιτρέπουν στον πελάτη να αξιολογήσει και να προβλέψει την πιθανότητα να κερδίσει τον διαγωνισμό και προσφέρουν βέλτιστες προτάσεις για τον καθορισμό της τιμής προσφοράς, ακόμη και με περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα για τους ανταγωνιστές, κάτι που συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση των διαγωνισμών.

Η Cube RM συλλέγει εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιεύσεις παγκοσμίως και χρησιμοποιεί προηγμένο σύστημα NLP για να ανακαλύψει πληροφορίες και να κατανοήσει ακόμη και μη δομημένα δεδομένα από τρέχοντες και προηγούμενους διαγωνισμούς. Με την εξαγωγή και τη συστηματική αποθήκευση των πληροφοριών, επιτρέπει στους πελάτες να εξοικονομούν χιλιάδες ώρες εργασίας αναζητώντας ιστοσελίδες και έγγραφα για πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, αλλά και να διατηρούν μια δομημένη βάση δεδομένων και πληροφοριών για την αγορά και τον ανταγωνισμό τους.

Η Cube RM συνεργάζεται με τα online portals που περιλαμβάνουν διαγωνισμούς δημοσίου προς ανάθεση σε αγορές όπως Ευρώπη, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να ενημερώνονται για νέους διαγωνισμούς ανά τον κόσμο, σχετικούς με το αντικείμενο κάθε εταιρείας. Διαθέτει επίσης ένα οικοσύστημα συνεργατών πωλήσεων και system integration παγκοσμίως, παρέχοντας τη δυνατότητα παγκόσμιας εμβέλειας για πωλήσεις και προσφορά των λύσεων της. Η πλατφόρμα της Cube RM ενσωματώνεται στην πλατφόρμα Salesforce και είναι παγκοσμίως το μόνο λογισμικό διαχείρισης προσφορών στο Salesforce AppExchange.

Οι συνιδρυτές της Cube RM έχουν μακρά προϋπηρεσία ως ιδρυτές και στελέχη εταιρειών επιχειρηματικού λογισμικού. Ο Κώστας Οικονομόπουλος είναι καταξιωμένος επιχειρηματίας για περισσότερα από 20 έτη και έχει ιδρύσει στο παρελθόν εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού με επίκεντρο τον τομέα των Life Sciences, τη Βιομηχανία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Γιώργος Μπορέτος έχει μια επιτυχημένη καριέρα για περισσότερα από 20 χρόνια στον κλάδο του επιχειρηματικού λογισμικού, σε ανώτατες διοικητικές εμπορικές θέσεις. Είναι επίσης έμπειρος Data Scientist, που ειδικεύεται σε μοντέλα βελτιστοποίησης τιμών. Ο Φίλιππος Κυτίνος έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του software engineering και στην κατασκευή πολύπλοκων λύσεων εταιρικού λογισμικού.

“Δουλεύοντας στο παρελθόν με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού, ανακαλύψαμε ότι περίπου το 25% με 60% των εσόδων τους προέρχονται από έργα δημοσίου τομέα. Το ποσό αυτό είναι αρκετά σημαντικό καθώς το μέγεθος της αγοράς υπολογίζεται σε περισσότερο από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρχε κάποιο λογισμικό στην αγορά για να εντοπίζει τους σχετικούς διαγωνισμούς που αναρτώνται καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο και να υποστηρίξει τις εταιρείες στην προετοιμασία της προσφοράς και την εύρεση της κατάλληλης τιμής για να κερδίσουν το διαγωνισμό με χρήση τεχνητής νοημοσύνης”, δήλωσε ο Κώστας Οικονομόπουλος, συνιδρυτής και Co-CEO της Cube RM.

“Έχοντας εντοπίσει από νωρίς πόσο μεγάλη είναι η αγορά των διαγωνισμών ανάθεσης έργων και παράλληλα πόσο σημαντική είναι για μεγάλους οργανισμούς που προέρχονται από διάφορους τομείς, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την Cube RM για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους που σχετίζονται με τους διαγωνισμούς δημοσίου και έτσι να αυξήσουν την αποδοτικότητα και τις πωλήσεις τους. Ο νέος γύρος χρηματοδότησης μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας να γίνουμε η κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης προσφορών για διαγωνισμούς δημοσίου παγκοσμίως, μέσα από καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας και γρήγορη εμπορική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Γεώργιος Μπορέτος, συνιδρυτής και Co-CEO της Cube RM.

“Επενδύουμε από το 2011 σε εταιρείες λογισμικού που δραστηριοποιούνται σε ρυθμιζόμενες αγορές. Θεωρούμε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την αυτοματοποίηση των διαγωνισμών ανάθεσης έργων στον κλάδο της υγείας. Η πανδημία συνέβαλλε στην ανάδειξη της σημασίας του κλάδου, την αύξηση στους προϋπολογισμούς των οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, καθώς και την έλλειψη ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και τη γραφειοκρατία που υπάρχει σε μεγάλους οργανισμούς. Θεωρούμε πως υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες σε αυτή την αγορά και είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε την Cube RM, ενώ αυτή συνεχίζει να καινοτομεί και να αυτοματοποιεί την εύρεση, προετοιμασία και υποβολή προσφορών”, επεσήμανε ο Konstantin Vinogradov, εταίρος της Runa Capital.

Ο εταίρος της Marathon Venture Capital Γεώργιος Τζιραλής πρόσθεσε: “Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαγωνισμοί δημοσίου ανακοινώνονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, με συνολική αξία που ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Η αυτοματοποίηση της αποτελεσματικής αναζήτησης και υποβολής σχετικών προσφορών είναι μία ανάγκη που έχει καταστεί περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Πιστεύουμε ότι η ομάδα της Cube RM πρόκειται να αφήσει το αποτύπωμά της στην αναδυόμενη αυτή αγορά, προς όφελος των συμμετεχόντων σε αυτήν αλλά και του δημοσίου συμφέροντος.”

Με τον νέο γύρο χρηματοδότησης η Cube RM αναμένεται να επεκταθεί με σκοπό να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, επίσης καλύπτοντας νέες αγορές και κατηγορίες έργων όπως χημικά προϊόντα, κατασκευαστικά έργα, και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Παράλληλα, πρόκειται να επιταχύνει την ανάπτυξη  της τεχνολογίας της, με στόχο να αυτοματοποιήσει περισσότερες διαδικασίες κατά την εύρεση, προετοιμασία και υποβολή προσφορών. Η εταιρεία, η οποία διατηρεί την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα, πρόκειται να μεγαλώσει την ομάδα της σημαντικά, προσλαμβάνοντας αριθμό στελεχών σε Ελλάδα, Ελβετία και απομακρυσμένα. Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

close menu