Υπηρεσίες

H Viva Wallet έγινε ο πρώτος ελληνικός “μονόκερος” μετά την απόκτηση του 49% από την JP Morgan

Η συμφωνία ανάμεσα σε Viva Wallet και JP Morgan για την εξαγορά του 49% της πρώτης από την δεύτερη, δημιούργησε τον πρώτο ελληνικό “μονόκερο”. “Μονόκεροι” θεωρούνται οι επιχειρήσεις των οποίων η αποτίμηση ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, ενώ στην περίπτωση της Viva, αποτίμηση της αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Η επένδυση του αμερικανικού κολοσσού στην αμιγώς ελληνική εταιρεία fintech πληρωμών που βασίζεται σε cloud και η οποία δραστηριοποιείται σε 23 ακόμα χώρες, θα ξεπεράσει το 1,15 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης αύξησης κεφαλαίου στη Viva Wallet, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ. Το πλειοψηφικό ποσοστό των ιδρυτών της, Χάρη Καρώνη και Μάκη Ανύπα (περίπου 51%), παραμένει ως έχει, το ίδιο και το management της εταιρείας, που θα συνεχίσει να ασκείται από τα δύο προαναφερόμενα στελέχη.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που κάνουμε μια στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να υποστηρίξουμε το όραμά της να ενδυναμώσει τη νέα καινοτομία ανάπτυξης και πληρωμών που απευθύνεται σε ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και πελάτες εμπορικών υπηρεσιών στη μεσαία αγορά», δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Παγκόσμιος Επικεφαλής της J.P. Morgan Payments. “Το ευρωπαϊκό τοπίο πληρωμών είναι κατακερματισμένο αλλά μεγάλο όσον αφορά τις ευκαιρίες, με περισσότερους από 17 εκατομμύρια εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν κλιμακούμενες λύσεις πληρωμών και αυτός είναι ένας μεγάλος τομέας εστίασης για πρόσθετη ανάπτυξη για την J.P. Morgan Payments στο μέλλον“, συνέχισε.

«Αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη με τεχνολογία αιχμής, πρωτοφανή ευελιξία και σε βάθος γνώση του ευρωπαϊκού τοπίου πληρωμών», δήλωσε ο Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Viva Wallet. “Αυτή η στρατηγική επένδυση από τις επιχειρήσεις πληρωμών της J.P. Morgan θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη του οράματός μας για την παροχή τοπικών υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών σε ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη“.

Η J.P. Morgan παρουσίασε πρόσφατα το εμπορικό σήμα της για πληρωμές σε ΜΜΕ, Chase Payment Solutions, στις ΗΠΑ και η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet σύμφωνα με την ανακοίνωση θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μελλοντικών διεθνών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλες τις ευρωπαϊκές ΜΜΕ.

Η επένδυση της J P Morgan στη Viva Wallet ακολουθεί αυτή στην Volkswagen Financial Services AG τον περασμένο Νοέμβριο, ένα μεγάλο πάροχο πληρωμών και δανείων στην Ευρώπη.

close menu